Gå till innehåll

TuveB

Korpral
  • Innehålls Antal

    11
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av TuveB

  1. Den där tullbilen är av deras nya mobila fordonsröntgenmaskiner, roligare än så är det inte......
  2. Nu får vi se upp så inte Hansen får idéer.... Tänker på att det var populärt på 90 talet att stoppa Volvo TD40 i Land Rover och Range Rover. Misstänkte att den skulle vara för hög för 11/13/20, vikten är ju kritisk då 11:n är lite framtung.
  3. Efter att ha tittat en del på bilbyggarna från Las Vegas (Welderup) undrar jag om någon har tittat på möjligheten att stoppa in en liten Cumminsdiesel, med eller utan turbo? Tror det är den motorn som sitter i Dodgepickuper de använder.
  4. Har en kompis som har haft en Pathfinder, innan dess en Navara, bra och robusta bilar är hans omdöme. En släkting till min fru har en Landcruiser och han är väldigt nöjd. Har själv två äldre Range Rover, är nöjd, men i ditt fall skulle det då vara betydligt nyare som gäller och då blir de dyra. Det finns en annan Land Rover du borde titta på, Discovery, en sen Disco-2 eller en Disco-3 skulle kanske passa.
  5. Hämtade min hos WF i början av förra veckan, betalade en halv vecka senare (hoppas pengarna hittade rätt?!). Vilka kanonbilder!!!!
  6. Lite info gällande bakaxeln. Eftersom "direktdrivningen" går till bakaxeln (framaxeln går via en mellandiff, mekanisk eller visko) och det alltid är lite glapp i drivlinan kan man råka ut för följande problem, speciellt om man har automatlåda. I diffklumpen sitter det en axel med två vinkelkugghjul. Denna axel är lagrad i diffklumpens kapsling som är gjord i gjutstål. Dessa lagringhål blir med tiden ovala och då släpper axeln, den släpper när man lägger i backen eller motorbromsar. Delarna ramlar ner i botten på diffhuset oh har man otur tuggas kronhjulet sönder. Glappet hörs som ett slag när man lägger i backen och när glappet är stort så hör man ett klapprande ljud från bakaxeln när man motorbromsar. Nu var det i och för sig en Range Rover Classic (Vogue SE -91) jag råkade ut för detta på, men, samma axlar sitter på Discovery I och Defender från 84 (mellan series III och "riktiga" Defender). På Range Rover P38 och Discovery II verkar man ha ändrat på diffens konstruktion. Hur skadebegränsar man om man har slaget när man lägger i backen? Dra åt handbromsen lite, när man lägger i backen, eftersom den sitter på utgående kardan bakåt. Till slut måste man byta diffen, om man gör det innan raset så kan alla delar återanvändas om man vill sätta i en ARB-diff eller liknande.
  7. Sätt upp mig på en st också. kan hämta i Eslöv.
  8. Hansen, passa på att byta kamremmen och kamremsspännaren när du lyfter toppen, det är en svag punkt. det finns drevsatser för att byta till kugghjulsdrivning men det kanske överstiger din budget.
  9. Finns den typen av hjulmuttrar där "styrkonan" övergår i en fläns? Alltså att brickan blir integrerad med muttern? Har den typen av muttrar till min Range Rover.
  10. Slagtesterna på lastbilshytter kom under mitten av 60-talet, jag tror att Scania 80 och 110 serierna som Tgb 30/40 är baserade på var de första. Möjligen kan Volvos stålhytt (GN-hytten) vara först. 1 ton från viss höjd svingas mot A-stolpen, 1 ton svingas mot bakväggen och 10 eller 15 ton statisk last läggs på taket. Dörrarna får inte gå upp och ska gå att öppna efter testet. Övriga Europa anammade testet, nästan, de får göra det på tre hytter, och den säkerhetsförsämringen gäller numer även i Sverige........ Lastbil mot lastbil, då är det inte ens säkert att svensk säkerhetsstandard räcker.....
  11. LastTerrängbil 934? Lv4 fick ju sina "renoverade" med nya större backspeglar, nya kapell och kamomålning.
×
×
  • Skapa nytt...