Gå till innehåll

Diesel


Gäst Fmek

Rekommendera Poster

  • 2 weeks later...

Sakta framåt... Monterade mörkläggningslyktorna, spadfästena och luforantennfästet nu förut. Har äntligen fått tag i luftrenarhatt av helrätt modell, från BM 350 Boxer. Känns riktigt bra när man hittar grejor som ser ut som att det skulle kunnat vara original.

/Anders

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

En bild på gårdagens pyssel kan jag väl i alla fall bjuda på. Kom ju på att det civila "grillgallret" saknade sådana livsnödvändigheter som möjligheten att använda lysplattor. Så lite 6mm rundjärn införskaffades, kröktes till och löddes fast.

P1000847.jpg

/Anders

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Snyggt! Kul och se hur det växer fram.

 

Får jag gå lite O.T. när lysplattorna kom på tal? Hur funkr såna egentligen? Hansen hittade ett par i sin nyinförskaffade 13, och det blev lite diskussion om hur man använder dom......

 

SKREV OBELIX
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Till att använda vid övning i fredstid då eller?

Jag menar, om andra ska se dig då kan man ju lika gärna använda ljuset känns det som. Vitsen med att köra med helt släckt belysning är ju att du inte ska synas, fick jag lära mig i alla fall.
Ake642010-09-24 07:38:32
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Gäst Hassefan is back

I krig......man använder dom inom förläggningen,  i fred får du bara utbildning på dom men aldrig köra med dom..... är det mörkerkörning i freds tid så här det antingen park ljus eller mörk-bel..............fast idag kör man med glowstick

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Tack för upplysningen. Jag fick aldrig lära mig något om dem eller ens att de fanns på den där lekstugan jag låg inne på -84. Det vi fick lära oss var ordinarie belysning i fred och mörkerbelysning i krig.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

I helgen sågade jag till lite masonit och provmonterade densamma. Nu ska den förstås plockas ut och färgläggas. (Bakrutans dekaltrim är dock inte mitt påfund utan får skyllas på någon tidigare ägare med tveksamt intresse. PDT_Armataz_02_25.gif)

14b3tdc.jpg

 

Bonusbild:

14e5rlv.jpg

/Anders

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Håller med, kan bara ta av mej hatten och böja på nackenPDT_Armataz_02_02.gif Ska bli kul och se den färdig sen.

 

Vad var det du sökte? Pottorna till ljusen? menar du dom som sitter i karossen elller? Kan eventuellt ha såna på den valp vi ska hämta i veckan, och om dom är i samma skick som på resten av hytten så är dom jättefina. Dra ett PM för mer info.

 

SKREV OBELIX
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 4 weeks later...
  • 1 month later...
BILDEEEEERRRRR   PDT_Armataz_02_11.gif

 

Nu äntligen så var kameran med till garaget.

Hade tänkt få fronten komplett också men som jag nämnde i en annan tråd stannade det upp pga undermåliga ljusinsatser. Lucas-insatser är beställda men var tyvärr slut i lager och skulle dyka upp "framåt jul".

 

Masoniten målad och monterad.

11to9ic.jpg

 

Luftintaget komplett med "svamphatt". En blandning av traktordelar ' date=' universal avgasrör och kylarslang, men visst ser det original ut?

Även expansionskärlet har funnit sin plats.

 

[img']http://i53.tinypic.com/2zoyioz.jpg[/img]

 

23vntx2.jpg

 

/Anders

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 2 weeks later...

Istället för att göra viktiga saker som t ex att montera ihop frambromsarna, fetta in framhjulslagren, justera toe-in eller få på lite färg på framstötfångaren (var visserligen iväg och hängde upp den nyss så det är ju på gång...), så väljer jag istället att pilla dit ett stoppreglage...PDT_Armataz_02_12.gif Väl medveten om att det finns stopp "i nyckeln", men det är ju mer känsla i ett dragreglage. Blev en vajer från Olssons i Ellös och en skylt avsedd för Volvo-lastbil.

2em1rx0.jpg

Nya gummimattor är också tillskurna och monterade (ja på förarsidans plåtlister håller färgen som bäst på att härda, men det är ju bara ett par skruv att dra i sedan). Men det fina med hobbyverksamhet är ju att man kan göra vad man vill och inte bara det man borde/måste.PDT_Armataz_02_30.gif

Jag saknar förresten fortfarande bl a stolsdynor, om någon skulle hitta några i gömmorna.

/Anders

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.

Laddar...
×
×
  • Skapa nytt...