Gå till innehåll

Bullorg

Sergeant
  • Innehålls Antal

    104
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar Vunna

    3

Allt postat av Bullorg

  1. Min TGB 40 på blocket. https://www.blocket.se/halland/Tgb40_sbat111s_68124352.htm?aw=1
  2. Då var det annons. https://www.blocket.se/halland/Tgb40_sbat111s_68124352.htm?aw=1
  3. Naturligtvis när det är säljasdags så verkar jag ha samma fel. V funkar T funkar och R funkar. Inte ett liv I D,S eller BO. Mäter på 521 (som jag fick 1:ans solenoid till) uppe i säkrings boxen och där är ingen ström med D läget i. Några fler tips än att boxen är kass? Alla lägen fungerade när den flyttades sist. (ett år sedan)
  4. Då tiden inte räcker så skall nu 40:ian säljas. Besiktning på tisdag. Någon som är intresserad så är jag hemma i helgen. christian@acct.se Tror inte jag nämt det i tråden men älgstaket ej monterat kan säljas löst. Samt att jag har 7-9 reservhjul. Kort kort version av kommande annons : TGB40 med personal hytt med 4 sittplatser. Reggad för 6 passagerare. Personalhytten är påbörjad konvertering till bodel. "Flakförlängning" med extra lång bakläm.Orginal bakläm följer med. SCANIA SBAT 111SA 166 2600mil 1976
  5. Hehe här har jag inte vart på ett tag. Har inte hänt så mycket med bilarna livet har vart ivägen. Men allt som är gjort funkar har säng, kyl, micro och allt viktigt i personal hytten det är mest finlir kvar lite gardiner och annat pyssel.
  6. Hej Björn det är jag som är kompisen. Då datumen inte funkar och att riva av campinghytten med gasol och el samt bygga lämmar inte är något som lockar mig. Så jag tackar nej till körningar efter lite funderande och kalender koll. Det krockar dessutom med mina barn och dom går före andras ungar.
  7. Var tydligen nån mobil radar som stog på släpet.
  8. Alvis med Släp var och badade i Bengsfors för nått årsedan.
  9. Detta stället har 11-16 och dom har vart bra att ha och göra med för mig. 11.00R16 XZL Michelin New http://www.aircrafttyres.com/truck_4x4_tyres.html
  10. Låter trevligt. Men det är jänkarna som har störst problem med volvoportalerna som jag läst mig till. Å då är det mer 44" och 800hk. Dom vrider axelrör och håller på. :-)
  11. Jag är reggad och kollade vad min 40 skulle kosta att besiktiga på första lediga tid. 1700:- för en kontroll besiktning.
  12. Precis så räknar de flesta i min bekantskapskrets.
  13. Har portaler under Land Rover:n då den 20:an jag hade var helt omöjlig för mig att få plats i. Sen tycker jag att en Land Rover med Portaler är en väldigt mycket bättre terrängbil än vad en 11,13 och 21 är. Så därför sitter det 11 axlar under min LR. Sen går portalerna sönder oftare när dom hamnar i bilar med stora motorer och stora däck.
  14. En 55W halogen av vettigt märke ger ca 700-800 lumen. Om detta hjälper tankarna.
  15. Om man har 12V styrström och 24V förbrukare så drar de flesta 24V reläer även med bara 12V på styr signalen.
  16. Det är väll bara som hjälp vid kallstart ? Startmotorn måste ju funka. Å för att verkligen få bort iden om att vi parkerar i utförslut. Hur gör jag med min 40:bil går inte att putta och automaten går inte att få i bogserläge så den kan inte rullas igång utan ström att växla. Spåna på pojkar sånt här är kul att läsa. Själv säger jag litet elverk och en hjälpstartsladdare.
  17. Nä det är fysiskt omöjligt att få den i botten. Se bilden i inlägg 4 där är bild på alla delar som är i kittet. Adaptern är delen i mitten. Men adaptern plus spacern blir som en bakelit kona.. Sen är min "ritning" gjord snabbt ur minnet utan exakta mått. Och lite isärtaget.
  18. Tungterrängvagn körs väll på B-kort?? Står ju i blocket annonsen att den måste reggas om till terrängbil för att framföras med B-kort. Och då utgår jag ifrån att säljaren menar tungterrängvagn när han skriver terrängbil. För om man reggar om den till terrängvagn (vilket inte går pga vikt) får den inte gå på väg det är bara tungterrängvagn som får gå på väg och då i max 50km/h. En TGB40 borde gå att regga som tung terrängvagn då det är krav på markfrigång och drivning på mer än en axel och det uppfyller den ju. Säkert nån som vet mer än mig om detta.
  19. Den stora skillnaden är nästa byte av lager. Pris typ 7:- och arbetet kommer vara super enkelt. Så när lagret rasar och man står utmed en ukrainsk landsväg så kommer man vara glad över att ha bytt.
  20. För att förklara. Kittet från HOFS är ett kitt anpassat för volvo axeln. Axeln kan enkelt konverteras tillbacka till orginal. Inga modifikationer görs av orginal volvo delarna. Kittet innehåller de olika adaptrar som behövs för att montera Land rover lagret istället för skål och kona lösningen. Hela jobbet gjordes med handverktyg.
  21. Ja jag är färdig tyvärr är bilderna borta. Men det var ganska enkelt. Har gjort det på en bil till och han är nöjd han med. Kitet fron HOFS inehöll alla delar till den nedre leden. Den övre byttes mot nya av orginal typ fast i bättre material från Finland.
  22. Trampade av ett bromsrör på min orginal Land Rover Discovery för nån vecka sedan och pedalen gick i dotten på första trampet men jag fick bromsar bak på andra trampet. Så 2-krets system är ju mer som limp home. Annars hade inte 75% av alla som kör bil märkt att ett rör gått av. :-) Så tolkar jag tvåkrets systemets fördelar. Någon form av broms istället för ingen.
×
×
  • Skapa nytt...