Gå till innehåll

Ströms 11a


Jimmystrom

Rekommendera Poster

Jag skulle köpt ett extra tak och ett par aluminium sidoplåtar, helst från en 13 då de är längre, kapat lagom stort hål i originaltaket och ställt sidoplåtarna i dropplisten samt låtit de sitta fast i överkant i extra taket som vanligt, sen kapa extrataket i längd som man vill ( fullängd eller express style) o sidoplåtarna i höjd som det passar, sen täta bak o fram, kan nog handla det mesta på tex Fjärås och allt går i samma stil :)

  • Like 1
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag har funderat på att få ståhöld i bilen på enklaste sätt. Min idé är att göra en stor taklucka över golvet i baksätet som går att höja några decimeter. Sidorna täcks med båtkapellväv med stora ventilationsöppningar med myggnät så man kan titta ut när man står i bilen. Att kunna öppna ventiler i alla vädersträck gör att man effektivt ventilerar bort värmen i bilen.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Inte så illa ändå, om akterpartiet av höjningen haft haft samma vinkel som partiet runt bagagedörren, så höjningen såg ut som en integrerad del av bilen, en normal grill och inga gula detaljer så hade den varit betydligt snyggare...

 

Det gula kanske är målat över hela taket för att det skall bli svalare i bilen?

 

Ett par fönster i framkant på takhöjningen a la TGB20 hade nog sett bättre ut oxå, men då får man väl risken att det droppar in vatten istället...:-(

 

För att det skall bli snyggt är nog bör man undvika att det ser ut som man lagt en låda på taket.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Finns fler bilder på nätet av den men skicket är rätt risigt och även jobbet.

 

Tog för skojs skull en bild och ritade till en höjning hög över ht delen som går i linje med ett rörräcke över hyttdelen, 11 blir riktigt snygg inte alls lika höghusaktig som min c202.

 

Här är en bra bild att rita valfritt tak till. Synd bara att ingen 11 /303 ägare vet hur högt skåpet är från början men en gissning är att en höjning något motsvarande en sidoruta  blir lagom ståhöjd.

 

c202 orginaltak över rutorna ser ju lägre ut än 11 och min är höjd ca en sidoruta så det borde räcka även på 11'n

 

 

post-5279-0-53822300-1458378859_thumb.png

 

 

  • Like 2
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

För att slippa släpa sig ut och mäta själv:

 

http://c303.de/c303-de/allviews.htm

 

136cm takhöjd framför baksätet, 126cm mellan bakre hjulhus om jag tolkat rätt.

 

Själv tycker jag det är lite onödigt att höja taket med tanke på hur litet skåpet är, man vinner liksom inget på det.

Laga mat kan man göra sittandes eller utanför skåpet under en markis, samma med övriga hushållsbestyr.

Bara säng tar ju upp hela skåpet i en 11, då skulle man snarare behöva utryme på längden eller bredden.

  • Like 1
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

post-5279-0-56534500-1458407897_thumb.jpgpost-5279-0-65907000-1458406405_thumb.jpg

 

 

 

 

Så 303 är lite bredare, men också någon cm kortare i skåpet,  höjden på båda är nog samma 136 cm

 

Går skåpet att dela i midjan som på valpen?  Då kan du ju lägga höjningen där och slippa ändra taket och bara göra en ny längre dörr.

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Synd att inte måtten var bättre på 303 ht till skillnad mot c202.

 

ang tak lösningar och olika hisstak finns mycket ideer om lösningar på tak och campers mm om man googlar på tyskarnas bilar puch unomog mm

 

Hisstak har ju vissa fördelar men också nackdelar i vårat regniga och fuktiga klimat det vill till att allt är torrt när man packar eller när man har det upphissat.

 

 

 

Här är en mindre smakfull tysk camper.

unomog cabbe med markistak över hytt och camper med "redlight" inredning.

 

post-5279-0-68195400-1458464261.jpgpost-5279-0-93025500-1458464306.jpgpost-5279-0-59474300-1458464329.jpgpost-5279-0-97159500-1458464346.jpg

 

 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hur har du gjort med sänglösning?

Jag har gjort dubbelgolv i lastutrymmet så jag kan ha alla prylar under golvet och madrasserna ovanpå. Nu har jag valt en 13-bil som utgångsämne eftersom jag ville ha den extra längden. 

post-8529-0-40599900-1458467736_thumb.jpg

Gör man delen längst in uppfällbar borde det funka på en 11-bil.

  • Like 3
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Eftersom måtten är som de är och jag inte tror du gör någon takhöjning på minst 55 cm så finns ju denna lösning.

 

Säng bäddbar längst fram och de ca 40 cm som blir kvar mot bakdörr hänger du dit ett litet husvagnskök dvs diskbänk med gaslågor på bakdörren. Nödfalls värmning av mat/kaffe och dryck går att göra invändigt men huvudtanken är att göra matlagningen ute då med bakdörrsköket öppnat på vid gavel.      ang gasol högtryckskök funkar även om det blåser något men låter som man lagar mat med skärbrännare,   lågtryckskök är det vanligaste och är tysta behöver riktig till luft och tål ingen blåst.  Gamla högtryckskök brukar enkelt gå att hitta på secondhand för en hundring.  Husvagns diskbänkar med lågor finns nytt hyffsat billigt eller köps de för fika pengar från någon bilskrot som åkt på att återvinna någon husvagn. 

 

Sängdelen går ju göra i delar så att den går att ställa upp som en sittgrupp eller långsoffa.   På min har jag klätt madrassdynorna runt en plyfa botten så dynorna är självbärande bara lägga ut dem på stödramen som löper längs sidorna. En till fördel med att klä dynor på en fast botten är att flera dynor kan läggas på varandra utan att det blir för mjukt och ostadigt att sitta på.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Det med dynorna va riktigt smart. Är fortfarande lite inne på en fast höjning av era anledningar ni gav. Men troligtvis är det snyggare i HUvudet än i verkligheten..

 

Har iaf bestämt mig för att förlänga stötfångaren bak lika långt som en jeepdunk är. En kopia på den beiga campern elie la in i tråden. Sen ett winchfäste fram och ett bak likt det R8N skrev om här i forumet och ha en plattform för att bara behöva en winch

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

This ultimate overlander is being offered for $40,000 in Santa Cruz, CA. The seller estimates that it’s covered about 80,000 miles.

 

http://westcountyexplorersclub.com/2011/11/27/spotted-volvo-tgb-11-for-sale/

 

 

Första gången du parkerat obevakat så är det mesta borta, detta gäller även här i Sverige, har fått fastkedjad mc bak på husbil stulen efter 30 minuters parkering vid Bergsjön gtg .

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Googlar man runt lite och tittar på olika taklösningar och sen betänker att 303 är rätt fyrkantig så skulle en hel takhöjning göra bilen till en rullande kub.  Att istället höja taket i sektioner skulle bättra på utseendet, skär bort hela taket bocka gör en profilram där du lägger på en höjning över hyttdelen med låt säga 20 cm och sen där ht biten tar vid höjer du ytterligare 30cm  detta skulle ta bort kub utseendet.  På främre biten görs en snygg rörbåge där du kan slänga upp reservhjulet eller tillfälligt gods så som roadkill till kvällsgrillen, vattendunkar, ökentvättmaskin mm.   

 

ökentvättmaskin=plastspann med tätslutande lock sätts bäst på tak för varmtvätt , bilkörningens skvalpande tvättar tvätten bättre än maskinen du har hemma.

  • Like 1
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.

Laddar...
×
×
  • Skapa nytt...