Gå till innehåll

Ledartavla

  1. H.Hansen

    H.Hansen

    Administrators


    • Poäng

      3

    • Innehålls Antal

      5 623


  2. JDW

    JDW

    Major


    • Poäng

      2

    • Innehålls Antal

      2 470


  3. Lollipop

    Lollipop

    Löjtnant


    • Poäng

      2

    • Innehålls Antal

      310


  4. Volvo Laplander Camper

    • Poäng

      2

    • Innehålls Antal

      530


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2021-01-12 på alla områden

  1. Inflammationen i lungorna är det som knäcker folk. Kan man hålla den på plats så går det mycket bättre. Överdosera inte de antiinflammatoriska medlen bara, det är inte heller bra. Influensavaccinet verkar ge en märkbar riskreduktion för svår covid, upp mot 30% mindre risk för allvarlig covid, har inte detaljläst artiklar i frågan men effekten verkar inte vara svår att hitta i det statistiska materialet, false-friends risken är stor, de som vaccinerar sig kan tänkas vara försiktigare i övrigt också. Nu rekommenderar jag alltid influensa vaccinet i alla fall eftersom influensa absolut inte är att leka med och svininfluensan/spanska sjukan (H1N1) i synnerhet ger allvarliga lungskador och narkolepsi. H1N1 har före covid varit en av de vanligare orsakerna till ECMO behandling på IVA.
    1 poäng
  2. @ Hansen. Hoppas det inte bryter ut och om det gör det så ta det lugnt även om du mitt i sjukdomen en dag känner dig bättre och tror du orkar röra på dig lite/promenad , man får bakslag direkt och blir ännu sjukare. Här var det bara jag och ena dottern grabben frun och andra dottern insjuknade inte och pilla näsan testet visade sen negativt men ev hade de utvecklat t celler. Är någon sjuk får ändå samtliga karantän i minst en vecka räknat från test datumet. Landstinget smittspårning kommer ringa upp er och det är inomhus som gäller inga matinköp eller apotek.
    1 poäng
  3. Nä ingen syremätare. Något luddigt svar från HC också. mitt provsvar har inte kommit än, Någon läkare som ej haft tid att skriva under än, 14 dagar senare. Nåja jag är på fötter och kör på det jag kan
    1 poäng
  4. Hm dåligt med foton. Men verkstaden har plats för mej än. Ja laga plog får vänta. Hittade 3 bränsle ledningar när jag röjde av flaket. Kom på att de som sitter på hade ju nötts mot varandra och börjat läcka ordentligt i våras De lagades provisoriskt i skogen. Tydligen så bra att de hållt tätt och nästan glömts bort. Men i dag åkte de bort. Och hela skruvades på plats. Det är ju helt otroligt att det i bland kan vara så svårt att få sådant att ta gäng. Fingängat och trångt så man bara får dit ett par fingrar. Så måste de vara helt rakt, samt lite press på nippeln. Så lite trögt då det är mässing på plast rör. Väl på plats kan man dra lite. För att vända på fasta nyckeln och dra lite, vända på den igen och lirka på och dra. Tusan vilken tid det tog. Men nu är de där och har fått gummi slang utanpå. Där det finns en möjlighet att de skulle nöta mot något. . Oljebyte motor. Tömma på olja. Och hälla i 20 liter. Låta gå några min och tömma igen. Så i med 20 liter till som får vara kvar. Törs inte skölja den med diesel. Så jag ger den lite extra spolning på detta vis. Lyckades få upp position och blinkers samt mörkerbelysnings lampan och skulle byta glödlampor. Metallskruv i aluhus. De brukar sitta styggt. Men lampan som var mörk. Var hel. Ok byta alla ändå när det väl var öppet. Och jaga felet. Ärg där de skarvat på för att koppla in sidomarkerings ljusen var orsaken. Byta och täta med vulktape. Fyllt spritburk. kollat kylarvatten nivå och frost skyddet på den. Smort det sista bak Ja så hade klockan ramlat från 10 till 19. 9 timmar med pyssel fick räcka i dag. Nya tag en annan dag
    1 poäng
  5. Den ser veldig bra ut! Hvis du setter på flattjern på hver side som går like langt ned som hvert spor så blir den mer stabil i svinger og hvis underlaget ikke er flatt. Bilde fra nettet: Jeg har ingen sporlegger sjøl, men i mange år lånte jeg en hjemmelaga av en kamerat. Den fungerte veldig bra, spesielt med litt ekstra vekt oppå. Her drar jeg den med BV202-en min. Hva er bredda mellom skispora, senter-senter? I Norge har det blitt vanligere med smale spor de siste åra: https://www.aftenposten.no/oslo/i/bnvxv/hvor-mange-cm-vil-du-ha-mellom-bena
    1 poäng
  6. Röret är ett spridarrör i reserv. Alltså mellan insprutningspump och spridare på cylindertoppen.
    1 poäng
  7. Se till att ni tagit lunginflammation sprutan+ vanliga influensa. Jag körde även med inflammationshämmande tror det var det som gjorde jag klarade mig ifrån att bli lagd , varje gång tabletterna började avta blev symptomerna kraftigare. Jag körde med etoricoxib dubbel dos samt extra blodtrycksmedicin när blodtrycket skenade i höjden. Sen för att helt knocka bort kroppen tramdol+zolpidem . Jag tyckte etoricxiben i första hand hjälpte när det var som mests svårandats och när man kände som att man fått en kallsup och vatten var kvar. Från däckad till upp på benen 14 dagar. Provade igår några spadtag på middagen snöskottning vid brevlådan det gick max 2 minuter och hade sen inte luft att prata riktigt förrän sent på kvällen, så det kommer nog ta tid innan lungorna är återställda.
    1 poäng
  8. Sensitiviteten i testningen är inte någon höjdare. Det går bra att vara dödssjuk i covid-19 utan att man fångar några virus i test. Diagnosen ställs då på kliniska tecken (typiskt pruttdålig patient) och röntgen, CT-lungor ger en typisk bild som är känsligare än pinne i näsan vid svår sjukdom. Hur det är med lindrig covid och CT vet jag inte. De patienterna blir ju inte röntgade.
    1 poäng
  9. Ja ni innom vården gör en stor insats nu. Har särbon liggandes hemma med covid. Hon jobbar inom äldreomsorgen. Kom hem med feber natten till Söndagen. Kollade på måndag och fick positivt svar i dag. Jag var ju där och har varit med dottern våran och djuren när hon jobbar natt. Nu ligger även jag med feber och symtom. Inga test tider inom vad man kan boka på 1177 för tillfället i Östergötland. Har dock bråkat mej till ett test i morgon. Är ju i riskgrupp. Hoppas jag bara är lite sjuk i allmänhet. Håller mej isolerad i Älgsjö för tillfället. Snus bak på gång och det tar 36 timmar. Så bara att vänta och se hur det går här. Synd de ej har resurser att kolla med boende när de som jobbar inom vården får det. Har jag inget skall jag ju hålla mej borta. Har jag kan jag lika gärna vara där och hjälpa till med unge och djuren.
    1 poäng
  10. Kapar tråden lite. först vill jag tacka för all tid Viper99 lagt på att bygga en faktabas. Väldigt bra för dom som mig, som snor å kopierar alla bra idéer som jag kan hitta på. läste att man behöver en rejäl press för att få ur org. bussningarna i gabriel dämparna. men jag som har ett mindre garage och passande verktygssortiment till mitt garage använde det som fins till hands:borr, kniv, multimaskin, skruvstäd, Näbbtång, hylsa strl:32&17 så här gjorde jag. •börja att borra flera hål i bussning •Skär bort det som sticker upp ovan metall fästet, multimaskin alt kniv •ta tången och dra bort bussningsdelarna •görs på båda sidor om metallhöljet •ta hylsa 32 på ena sidan och 17 på den andra och sätt i skruvstädet och pressa ur.
    1 poäng
  11. Har lämnat Land Rover världen och köpt mig en Land Cruiser 200. har modifierat den lite lätt med winchkofångare,lasträcke och lite ändringar inne i bilen, men släpet är kvar!
    1 poäng
Denna ledartavla är satt till Stockholm/GMT+02:00
×
×
  • Skapa nytt...