Gå till innehåll

Vad har ni gjort idag då?


Fredrik L

Rekommendera Poster

Sova kl 4 på morgonen? Varför det? När man har förmånen att kliva upp och gå ut pga brandlarmet...

 

Nu är det länge sedan jag tappade räkningen på antalet gånger larmet gått av här sedan jag flyttade hit.

En gång var det en som brände maten, förra gången var det en rökmaskin och minst en gång ett mähä som på rent jävelskap drog av larmet mitt i natten...

Resten vettefan.

 

Funderar på att ge brandmännen en stor tårta när jag flyttar härifrån, för att de precis lika alerta varje gång en jävla idiot till student startat larmet här oräkneliga gånger.

  • Like 5
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Äntligen lite Jul ledighet!

Har inga semesterdagar kvar då jag som alltid bränner av alla mina fem veckor på sommaren.

Men vi tillämpar ju flex och komptider på företaget..så jag har jobbat in +50 timmar att ta ut nu.

Och med mitt bakwinchbygge går det låååångsamt framåt.

Här bild på balken till winchen..hänger för lackning på jobbet idag.

Jag och Micke, som jag har bilen hos i garaget hans, håller på och bygger på lediga tider vilket inte blir många timmar i veckan. Nu i mellandagarna hoppas vi iaf komma långt.

post-6002-0-76012800-1450427145_thumb.jpg

  • Like 6
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Svarade på en annons härom dagen gällande gamla stereo grejer. Ställde undan lite (med mig årsgamla) stereo prylar på slutet av 80 talet och även passade på att handla upp lite nya rör.

 

Nu började dock köpare krångla och anse att detta inte var originalgrejer, men han misstog sig det jag hade var byggsats versionen dvs en handbyggd grejer.  Så när ändå grejerna var framtagna så bultade jag upp dem på väggen och då lagom fick jag nytt mejl med att han misstagit sig och ändå ville handla.  

 

När rören var varma och ljudbilden byggdes upp var det en riktigt aha upplevelse att det var sån skillnad kunde jag inte ens drömt om då jämförde jag ändå mot en klass A förstärkare från Onkyo.

 

Herrejösses man undrar vad har hänt med dagens ljud, man har ju sakta men säkert vant öronen med mer och mer komprimerad ljud där man även kapar bort vissa delar för att få kodningen mindre i format och sen kör man detta ur moderna transistor steg med sitt torrt ljud.

Stackars dagens ungdom som tom tvingas lyssna på musik i telefonformat.

 

Så tur i oturen att köparen krånglade till det,  Dynaco Pas 2 och St-35'an med sin 2x17,5 watt kommer få tjänstgöra med sitt rent meditativ fina fyllig ljudbild och driva de gamla kefarna dessa också från början av 60 talet.

post-5279-0-10181600-1450461206_thumb.jpg

  • Like 10
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Det intressanta är att med gamla rörsteg låter det som musikerna tagit klivet ut ur högtalarna och står i rummet och spelar, en nästan overklig närvaro känsla.  Här är ju det inte så stort men googlar man lite på amerikanska forumen så dammsugs marknaden efter dessa gamla grejer och det betalas rätt bra. Finns många roliga länkar på renoveringar: http://dynacotubeaudio.forumotion.com/t70-rebuild-your-dynaco-st-35-power-amp-photos   "The Dynaco ST-35 was one of the last tube power amps designed by Dynaco. Many feel, and I concur, that this little amp, within its power range, is probably the best sounding ALL STOCK power amp that Dynaco ever put out. Only 17.5 watts per channel"

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ja så var det jul ledighet. Ja jo nästan helt ledig, skall ta och ge djuren lite mat och släppa ut hästarna någon morgon och även ta in hästar någon kväll.

Det passade perfekt, har nu 2 dagar där dagis täcker upp på dagen, sedan har jag bjudit ner morsan över julen, så jag får lite barn passnings hjälp och sällskap,

Ligger nu exakt på timgränsen denna månad, så det blir tim banken som får byggas upp av jultimmarna.

 

Trodde jag var ledig från och med fredag middag då vi drog och åt julbord, men kl 08.05 på lördagsmorgonen så ringde killen som skall montera fönsterna på bygget, han hade satt sej fast när han irrat runt i mörkret med sin firma buss runt bygget och kört ut på en yta som ej är dränerad eller packad med paddan än, Så jag fick ut och dra med traktorn.

Sa att muntligt överenskommelse gäller och att jag friskrev mej från ansvar om något gick sönder, annars fick han ringa bärgaren. Men det gick bra trotts att han låg helt på underredet.

 

Så vad händer annars då, ja jag har haft ett snack med både chefen och även andra om att få tag i en lokal att få in bilar och skruva i.

När det dök upp en lokal häromdagen, och chefen insåg att jag skulle hyra den och då inte jobba alls under tiden jag fixade med bilarna, Ja jag kan ju inte hyra en tillfällig lokal och ställa bilen för reparation i och sedan tillbringa dagarna med att vara närvarande på bygget. Då har det kunnat bli en dyr reparation om det skall gå i samma takt som det gjort nu

Ja då fick jag ta en av portarna i verkstaden, Ja den gamla då,

Där finns en port som fungerat som olje förråd och depå för spillolja . men jag byggde ju om en lokal här till det i höstas, så den delen av gamla verkstaden skall tömmas innan någon miljö inspektion dyker upp.

 

Perfekt jag tar åt mej att tömma på gamla dunkar och ett par oljefat, städar upp där, så får jag dra in Landrovern där till att börja med.

Jag slipper släpa upp kompressorn mm dit då det finns i andra ändan typ 4 portar bort. Det finns ström , lyse mm så jag kan jobba normalt. Bara flytta upp lite verktyg, och bygga någon slags ställning runt skärmar och fronten så jag når att komma åt å skruva, Den är lite för hög för mina 173 cm, om jag skall stå på golvet. jag får sällskap av en boxer traktor, som står 2 portar bort.

När jag mätte upptäckte jag att jag får in både 13on bilen och Lilla Blå där om det behövs.

Att det är bra lås. Larmat och kamera övervakat när larmet är på gör inte saken sämre.

Så förhoppningsvis skall jag kunna riva av toppen på LR och beställa delar innan nyår.

13on då. Ja den måste flyttas snart den med, så jag drar väl upp den och ställer på kö. vi har ju fått en aningen mer yta att ställa saker på nu, grusplanen där vi hade plats för lite redskap till maskinerna sen var det fullt, har blivit typ en fotbollsplan till yta nu så dit kan jag flytta upp mina fordon medans de gräver utanför bryggeriet.

 

Pajerosarna funderar jag fortfarande på om jag skall sälja eller gömma ett tag till. Jag får antagligen bara en bråkdel av vad det kostat mej att hämta båda 2 och betalat för den ena.

Men äger man inte mark själv så går det inta att ha allt för många projekt ståendes.

 

Hm jag vill minnas att han sa att det var ok att jag hade en eller två hobby bilar här då vi skrev kontraktet från början, men inga skrot bilar.

nu känns det som jag överskridit den gränsen med råge.

5 bilar 1 vanlig släpvagn 3 traktor släp 1 traktor och 1 båt + vagn, hyddan till 13on och flaket till den, så 13on bilen som dök upp i april och står kvar här än.

Ja det är nog lite mer än vad som sades från början, då var det en bil och 13on som skulle finnas här ;)

Tusan jag får inte ens in veden i vedbon, för där är det fullt av bildelar och däck :/

 

Men det verkar gå bra ändå, kanske svårt för han att gnälla, när jag lagt tiden på att hjälpa han och jobba åt han i stället för att greja med mitt.

 

Inte sälja något grönt blev jag påmind om här om kvällen, så LR som är grön får nog bli kvar tillsammans med 13on,

'Ja jag får väl måla Lilla Blå grön med för den blir kvar så vida ingen kommer med något oemotståndligt erbjudande.

Å Båten, Ja den är ju blå och vit, men det går att ändra på :)

 

Nä nu skall jag försöka få något gjort ute, då solen skiner, har sovot i kapp en del några dagar nu så jag börjar återhämta mej lite i alla fall

 

Kul att se att det är full fart här

Fridens folks.

  • Like 4
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Man har tur ibland!

 

Beordrade junior i går att kasta in kluven ved som hade blitt lite blöt i regnet i höstas o legat täckt sen dess, o sen plockat ut en bråtehög med plank o bräder ur skjulet för att få plats med några överblivna plyfaskivor som stått i garaget (de jag köpte dög inte åt hantverkarna). Bråten sorterades till braohavirke resp kapades upp. 

 

Å prexis när den sista uppkapade biten vart inkastad i vedskjule så började ett isande regn!

 

Plockade ordning på takförankringar (aka utslitna däck på fälg) o lade upp min 3 reserv crosscountry på pall o täckte

 

Nu kan det börja snöa!

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Mitt winchbygge fortskrider långsamt..

 Har ni borrat hål med lågvarvig luftmaskin nån gång, i förstärkningen på en 13-bilsram, i utrymmet mellan ram och kaross utan att lyfta karossen? När man inser att en smidig vinkelborrmaskin inte ens går in på tvären, och känns som en stor mutterdragare.

 Borra inte.

Stanna kvar hemma i soffan istället!

 

4st hål = 14 timmar inklusive raster och borrslipning.. diameter 5mm (borren gick varm och härdade ramen..)

 Hålen skall vara 12,2 mm när jag är klar. SUCK!!

 Ser inte fram mot fortsättningen, men envis är visst mitt andra namn ^_^

 

Jaja det går iaf men sakta. Det är alltså hålen i ramen för winchbalken som håller på att borras.

 Det kommer en arbetstråd senare, det är lättare att förklara med bilder.

 

Jul kommer att firas som vanligt hos mina föräldrar i Sorunda, lååångt ut i skogen.

 Kommer bli sååå skönt att koppla av både från garagehelvetet och jobbet ett tag..

 

Ha det bra alla.

 

Till er oss som inte ses här imorgon på tgb.net , önskar jag en riktigt GOD JUL! ;) ;)

  • Like 4
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Helt otroligt, fast både jag och sambon är uppe o julstökar (mest sambon ;) ) så har Tomterackarn lyckats ta sig in osedd och lämnat massa paket under granen i år igen.

Och ungefär en timme för tidigt skulle jag vilja påstå. :)

Och barnen som skulle vara uppe och "passa" på honom för att ta honom på bar gärning i år när han kom med säcken vad gör dom? jo dom har somnat "på pass" Jaha får vänta ett år till och se om vi kan ta honom på bar gärning då istället :)

  • Like 6
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Sätt upp snubbeltråd eller lägg ut en truppmina åt fanskapet!

Hmm... jag måste nog äta mera pepparkakor tror jag, men jag är så j-vla less på allt jäktande runt jul, och för att inte tala om all s-tans julmusik som går 24/7 på radiokanalerna. Jag pallar inte trycket...

  • Like 2
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Efter att soleländet äntligen behagade kliva upp i morse kunde jag ge mig hundpromenaden jag kom på igår att jag skulle göra. (Egentligen gick jag när det var ljust nog)

 

Tog några bilder mot hoverberget, oviksfjällen och den inte helt frusna Storsjön. Sen ville visst hunn vara med på nån bild också och hon gjorde sig bra kan jag tycka. :)

 

Sen fick man förstås också passa på att skicka nån bild till avlägsna familjemedlemmar när man till skillnad mot hemma på gården hade bra mobiltäckning.

post-5958-0-19217800-1451407988_thumb.jpg

  • Like 4
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.

Laddar...
×
×
  • Skapa nytt...