Gå till innehåll

Den här gruppen kan användas till absolut allt som inte passar andra platser


Andreas.E

Rekommendera Poster

nej, i tryckfrihetsförordningen står uttryckligen att den går före skyddslagen!

 

Totalkorkat jag vet, så registrera en tidning med ansvarig utgivare o ut o fota skyddsobjekt (ja nu är väl ingen här så korkad...)

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

nej, i tryckfrihetsförordningen står uttryckligen att den går före skyddslagen!

 

Totalkorkat jag vet, så registrera en tidning med ansvarig utgivare o ut o fota skyddsobjekt (ja nu är väl ingen här så korkad...)

Putin kanske hans hiss verkar ju inte gå hela vägen upp :lol:

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Är ju två sidor, dumt att tryckfriheten inte har några gränser, är väl tillträdesförbudet som evt sätter stopp.

Å andra sidan att journalisterna tycker att det är så "viktigt" att ta o visa bilder för att dom får, och inte lägger in Wennerström/Bergling aspekterna i det.

Nyttiga idioter!

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Pressen är nog en av de mest kortsiktiga och oansvariga företag man kan hitta, det kastas mycket skit på riskkapitalister och deras jakt på kortsiktiga kvartalsbokslut för att driva upp aktiekurser men pressen är ju ännu värre, gör vad som helst oavsett vad konsekvenserna blir för den enskilde, industrin eller rikets säkerhet bara man säljer lösnummer imorgon. Horisonten sträcker sig ett par dygn på sin höjd. Alltefter som upplagorna minskar tenderar nog löpsedelshetsen att bli värre och mer spektakulär för att locka läsare till ett utdöende media. Så det verkar naturligt att pressen slåss FÖR rätten att publicera foton som (om än i liten mån) kan riskera rikets säkerhet. Bissart enligt min mening.

 

Kvällstidningar (och morgontidningar) handlar mer om lets dance, melodifestivalen och Samir (vem är det?) än om nyheter, avslöjanden och verkliga samhällsproblem. Det säljer nog fler tidniningar om Samir är på framsidan än annalkande svältkatastrofer, så i grund och botten är det ju läsarna som får vad de vill ha.

 

 

Exempel: de initiala tekniska fadäserna med JAS-planen har pressen vältrat sig i så till den milda grad trots att det varit mycket få olyckor/bekymmer. Pressen väntar (och hoppas?) på att det skall hända något så att de återigen kan basonera ut att JAS-planen är undermåliga trots att så ej är fallet. Häromdagen körde ju ett plan av landingsbanan (förmodligen pga mänskliga faktorn) i Ungern helt utan personskador. Detta blev givetvis toppnyhet på alla hemsidor/tidningar.

Vad är syftet? Att odla myten om en dålig produkt så mycket och så ofta att framtida exportframgångar minskas eller uteblir vilket rycker undan själva mattan för hela JASprojektet som resulterar i att planen inte finns kvar och att kompetens och arbetstillfällen försvinner och att vi istället får investera skattepengar i att köpa plan från andra länder?

 

Ett exempel till:

I samma tidning läste jag en stort reportage om att "volvo tvingas återkalla 30 00 bilar" med ingående detaljer och mycket information. På nästa sida står det en mycket liten oansenlig notis om att volkswagen återkallar 600 000 bilar då växellådornas kvalitet är så kass att de inte tål syntetisk olja utan att rasa, och det var ett av flera stora återkallande från vw samma år

 

Vad kan vara syftet för detta, basonera ut en oansenligt bekymmer med en komponent för Volvo medan man knappt nämner kvalitetsproblemen med volkswagen? I förlängningen så påverkar allt sådant köpbeslut både hos en konsument eller hos en nation som är i stånd med att anskaffa ett bil eller ett plan.

 

Nu kan man inte begära att pressen skall vara så nationalistisk att den döljer brister hemma och sänker andra länders produkter men det skulle vara önskvärt att bilden vore nyanserad så att effekten inte alltid blir tvärtom. Undrar om sverige är unikt på detta sätt eller om andra länders press agerar likadant?

 

"Det som är bra för volvo/saab/kockums/bofors är bra för sverige" verkar inte vara en rådande uppfattning inom pressen..... utan snarare tvärtom.

  • Like 5
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

I England sker det kolossala fuck-ups som får de svenska att likna en felräkning av en snabbköpskassörska.

Var det någon som nämnde de nya hangarfartygen eller deras plan t.ex.

Likväl är det ingen som bryr sig och det fortsätter gång efter gång. Ingen bryr sig för ingen har något som helst förtroende för systemet och systemet går inte att förändra för det är ingen insyn.

 

Pressen är likadan överallt och man får trösta sig med att de snabbt byter till något annat ämne.

  • Like 5
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Vår nya ÖB:

ACE15_DSC8930_byden.jpg

Micael Bydén

Så här ser vår nästa ÖB ut som tillträder 1a oktober, bara att skriva ut och hänga upp i fin-ramen :)

 

http://www.dn.se/nyheter/sverige/flygvapenchefen-micael-byden-blir-ny-overbefalhavare/

http://www.forsvarsmakten.se/sv/aktuellt/2015/09/micael-byden-ny-ob/

 

Han blir därmed den 12e i ordningen och den 3e med bakgrund i Flygvapnet.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Sveriges_%C3%B6verbef%C3%A4lhavare

  • Like 4
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.

Laddar...
×
×
  • Skapa nytt...