Gå till innehåll

Vad har ni gjort idag då?


Fredrik L

Rekommendera Poster

Gav en hjälm, stridssele och gasmask som present till en kusin idag på hans födelsedag.

(glin är ju helt besatta av zombies numer så gasmasken passade särskilt bra :) )

 

Men vid genomgång av prylar och tillpassning så hittades följande i gasmask-väskan:

2015-08-11-14-42-24.jpg

Den avlägsnades och är i mitt förvar tills dess "esterna" kommer  :blink:

Man dömer ju andra efter sig själv och med tanke på hur jäkla knäpp/korkad man själv var i hans ålder så var det nog bäst så :)

  • Like 2
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Skarp?

 

annars fanns övning med koksalt i...

Jag antar att den är skarp, gul och följde med en fungerande mask + oanvänt filter.

Om inte annat är det väl bäst att anta det...

 

Själv hade vi inga såna här under min värnplikt, bara hört om dem.

Bla hur befäl ska ha testat sina beväringar med injektorer utan nål för att se hur många som var beredda att gå så långt.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag gjorde lumpen på PBS I4 i Linköping 69-70. Vi fick seriös utbildning på autoinjektorn och skulle senare själva utbilda GU soldaterna. De som ville fick pröva injektor med koksalt (med en sköterska från sjukan på T1 närvarande), dessa hade blå topp. Nålen hoppar ut ur toppen c:a 8mm. Scary! Det var brallorna ner, tvätta huden 10cm ovanför knät med sprit, dra säkringen, sätta toppen mot huden och skjuta skottet. Nervöst som fan helt i onödan, kändes knappt. Läskigast att dra ut nålen igen. Sedan tvättade tanten med sprit igen, satte på ett plåster, klart. Man var lite kaxig ett tag sedan...

 

När vi senare utbildade GU hade vi gröna toppar utan nål. De kunde vi själva "ladda om" med ett verktyg som man tryckte ihop fjädern med. Helt annan stämning i lokalen med de gröna även om vi gjorde vårt bästa att skrämmas med de få blå vi hade...

  • Like 2
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

:) Hahaha..... När jag gick på sjöbefälsskolan i Göteborg ingick viss sjukvårdsutbildning. Alla elever fick ge varandra en spruta i röven med saltvatten. Det skulle föreställa en penicillininjektion mot gonorré, Men den skulle sättas djupt, minst 80 mm. När jag sedan blev 2:e styrman ingick sjukvården ombord i mina arbetsuppgifter och det blev många penicillinsprutor som jag fick sätta.  

  • Like 5
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Vart å regbesiktigat draget på min J20, blev bara 1500kg tyvärr, känns lite fjuttigt med tanke på at bilen ursprungligen är använd till att rangera stridsflygplan och dra am-släp på 2500kg, men, men en får va gla' för det lilla :) Har även plockat av och donat med startmotorn till valpen, den var tydligen inte amfibie-säkrad upptäckte jag unde helgens jeep träff på Bråt .

  • Like 1
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Började bygga på husbilsinredningen idag. Först ut blir två långbänkar i lastutrymmet. Mellan långbänkarna ska det ligga skivor så man får hela lastutrymmet bäddbart. Gjorde luckor i bänken så man kan lägga ner grejer i ett par IKEA-kassar. Ville inte göra någon permanent lådinredning med tanke på fukt. Nu ska alla träskivor målas grundligt och sedan blir det någon slags balkongmatta överst.

 

post-8529-0-95010000-1439413028_thumb.jpg

  • Like 9
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Byxor nere o sprittvätta?

 

Genom grötbyxorna ( o de var inte rena..), var metoden på Kgl Värmlands Rgte!

 

Så gick det till tidigare fick vi veta, men någon hade fått nån infektion och blivit sjuk som f-n. Sedan gällde andra regler, åtminstone på Livgrenadjärregementet...

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

:) Hahaha..... När jag gick på sjöbefälsskolan i Göteborg ingick viss sjukvårdsutbildning. Alla elever fick ge varandra en spruta i röven med saltvatten. Det skulle föreställa en penicillininjektion mot gonorré, Men den skulle sättas djupt, minst 80 mm. När jag sedan blev 2:e styrman ingick sjukvården ombord i mina arbetsuppgifter och det blev många penicillinsprutor som jag fick sätta.  

Jag hoppas att du menar 8 mm djupt, 8 cm låter ju ohälsosamt smärtsamt djupt . :P

  • Like 2
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Fel / för lågt startflöde? Furze verkar ju föredra lövblås när har kickar igång sina skapelser...

Jo, det är en ev. felkälla jag tänkte bota med grövre rör på slangen till kompressorn till att börja med.

Min är ju inte riktigt av lövblås-kaliber...

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Inte idag men igår, tog barnen och hälsade på hos Lollipop utanför Örebro. Det var riktigt trevligt och barnen hade roligt så tiden gick fort.

Speciellt roligt att titta på Henriks 3D-printing prylar och höra allt om fäktnings hobbyn, otroligt häftigt!

 

Dagen avslutades med bad med alla barnen i dammen i det ljuvliga vädret. Det blir härliga minnen från den här sommarens semester att suga på under hösten :)

 

Jag verkar också haft tur och prickat in min semester med nästan oavbruten sol och värme de senaste 2 veckorna, vilket tydligen inte alltid varit fallet hittills?

;)

 

Det blev ingen riktig terräng körning den här gången, tiden räckte inte till. Men som liten tröst på såren hittades en tom industri tomt nära hemmet, som bara kavlats ut och med vallar och sten, utan något installerat, så den har vi tittat förbi med några korta besök ett antal gånger.

Ingen utmaning för 30:an som enkelt tuffar runt upp och ner för vallarna på tomgång, men jättekul för barnen som fick styra från pappas knä :)

Vi hade också en familj från England på besök och de fick också prova på att köra själva vilket var extremt populärt.

 

Det var första gången de hade farit norröver på semester och Sverige gjorde ett starkt intryck på dem med all natur och nöjen de fått uppleva. Kul att kunna bjuda på bästa sommarvädret också, där hade vi tur minsann!

;)

 

Nu är det slut semester och vi åker tillbaka hem i morgon. Trots allt han det med att köras en hel del med bilen bl.a flera flak med prylar till återvinningen. Använde också kranen för att lyfta en del tunga möbler och TV apparater, även om man kanske inte strikt hade behövts ;)

Ikväll hjälper den också syrran med att flytta.

 

Kul att kunna använda bilen "på riktigt" ibland, vilket definitivt ökar på "good-will" faktorn bland alla anhöriga ;)

 

Framöver blir det att hänga på forumet tills man får chansen att köra bilen igen vid nästa besök.

 

Tack Sverige för en härlig semester!

  • Like 4
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Själv har jag med alla som brukar bli involverad (så många som möjligt) :) fått klart årets hö körnings tokeri.

En punktering igår kväll när man nästan var hemma ( 1 mil kvar) gjorde att energin tog slut lite.

Men bara att bita ihop och fixa till det på nått vis.

Fick ta "lilla" hemmabyggda vagnen tillslut då inga andra lösningar gick i lås (som att låna ett löst extra hjul, få tag på grannen med 4 bärgningsbilar.... eller andra "enklare" lösningar funkade)

 

Balvagnen har då aldrig följt med så fint bakom som igår kväll. Inget skrammel, ryckningar eller vingel.

Rakt fint o tyst gick det :)

 

Och nu ska dom 4 nya däcken som ligger här redan monteras på så att det inte ska kunna bli såhär igen.

 

DSC_0593.jpg

  • Like 2
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Har några vindfällen som gnagt på samvetet, men när sonen är hos mor,  sambon jobbar och solen skiner är ju en perfekt dag för lite egentid..

 

Är en bit på gammal körväg o sen över ett blöthål (som jag vart o dikat ut efter senaste passage) o sen ut på grannens hygge (som är orsaken till vindfällena), rekade lite olika vägar men den jag tog siste var den bästa. Nu har gräset växt så man såg inget men när lutningen blev för stor så antog jag att det vart fel.... Nåvål vart någon rek runda för att hitta mina spår

 

post-4978-0-31945700-1439702538.jpg

 

Med lite småkrångel så var det retur vid blöthålet som numera var ganska torrt, men 3 st helstam efter, som av naturen råkat hamna med roten först, så finna det några stubbar. Jag satte en stubbe mellan fram o bakhjul förra gången, men detta gång tror jag att de 3 träden grävde ner sig ca 7 tillfällen. Men mha brytspett o lite propps som låg kvar sen avverkningen trodde jag det gick bra, förutom att jag drog av 2 st stroppar....

post-4978-0-09001500-1439702564.jpg

 

Nåväl, kom över och ut på vägen igen.

 

post-4978-0-25927500-1439702584.jpg

 

Se var det strategiskt beslut. Körväg ner till vägen 5-600m, där virket inte kan ligga så länge för det är ivägen. Eller köra fram till pappas föräldrahem, ca 75m. En vilsen skotarförare körde rejält isönder där för några å sedan, men dels en dikningsinsats och gräsbeväxt gjorde att det så ganska hållbart ut. Dvs kör fram till Torpet, koppla loss och kör vägen runt igen (ja, antog att det inte var så många körningar som den anrika vägen tillät), lite lunch nere vid sommarstugan, och sen ett lass till fram till väg som jag kunde ta med hem.

 

Var en kort passage som såg misstänkt ut, men jag kom aldrig så långt....

post-4978-0-83135600-1439702598.jpg

 

Hade jag innan lagt 20 min på att lägga på kedjorna hade jag nog kommit längre..... Framåt var liksom inget alternativ, så wincha var dumt

 

Nu vart det 3,5 timme för att med Hi-jack lyft hjul för hjul, lägga på kedjor o bära sten o grunda under hjulen så JDW inte låg på ramen (hanns med att gå till torpet o hämta bättre spade också, inkl faster bjöd på fika).

Sedan var det bara att lägga i backen, köra tbx till fast mark o dra ner de 3 helstammarna till väg, kapa upp o lasta på släpkärran o åka 9 mil hem....

 

Ganska ledbruten i kroppen nu...

 

 

 

 

  • Like 8
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Någon hörde just av sig och hade hittat nummerskylten från min 303a i Askersund.... Där bor INTE jag...å 303an har inte gått på väg sen typ....94 så jag har ju inte tappat den direkt...

Någon som försökt bluffa med trängselskatt månne?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.

Laddar...
×
×
  • Skapa nytt...