Gå till innehåll

Vad har ni gjort idag då?


Fredrik L

Rekommendera Poster

I går kom förnyad försäkring på 9033:an, förra året var det 816 kr, för 2017 är det nu 1152 kr, en höjning med 336 kronor, sitter och kollar försäkringsbrevet : precis samma text på gammalt och nytt (ja priset skiljer)  Trygg Hansa!,

 

(Har sett på obesvarade samtal, att Trygg Hansa har ringt minst 38 gånger sedan början av December.!??)

 

Ja de är idoga, TH var nästan hotfulla mot mig när jag hade 1000mil på försäkringen, "du kör väl max 500mil???"

 

Nu hade den smugit upp till 1732kr i Juni iofs??

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hmm.....

 

;)

 

*tillägg*

Målsättningen med dagen var att få röret att starta men den ville inte.

Tror bränsleröret sitter fel och får se om jag hinner fixa det och prova igen.

Jag har iaf ett fungerande tändstiften nu, alltid nåt :)

post-5958-0-46962900-1452078631_thumb.jpg

  • Like 10
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Gäst sven pa landet

Ja, i och med att jag haft 4 valpar, så har det ju inte blivit så många mil per bil, (tror att denna 9033:a ej har gått mer än ca 40 mil på två år.)

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ja så har jag gjort stallet och fåren, lastat potais och halmbalar på lastbil, gris åtel misstänker jag.

Men det har inte varit en så där fin vinterdag som man skulle tro, då det var över 23 grader kallt så fixade jag i väg födelsedags barnet direkt på morgonen, det är inte vettigt att ha med en 5 åring i flera timmar ute i den kylan, speciellt inte på hennes födelse dag.

 

Å tur var väl det, det visade sej att enbart 3 av 12 vattenskålar fungerade och tappkranen var som bort kopplad från systemet. Gav på den vad jag tordes utan att smälta slangen, men fick ge upp

2016-01-06 09.55.22.jpg

Inte nog med det, traktorns tredje funktion på lastaren gillade inte heller kylan, och vägrade fungera så jag fick varken redskap eller lås anordningen att fungera, men värme pistol och knacka med liten hammare varje gång jag bytte redskap löste det.

 

Ja så när hästarna blev utan vatten vet jag ej, och att få till något ute åt dem han jag inte med, jag slet med att försöka få isär de nu i hop tjälade ensilage balarna och att få fram vatten till alla djuren,

2016-01-06 12.03.11.jpg

Skulle ha kalaset kl 14, så runt 13 gav jag upp varmluft pistolen och hämtade bygg fläktar till hästarnas vatten koppar.

Lite otäckt att lämna el fläktar på fullt utan övervakning i dammig miljö med massor av hö och halm

2016-01-06 12.46.56.jpg

2016-01-06 12.51.06.jpg

 

Ja ensilage balarna var ju djup frysta de med. orkade med att stycka upp 3 st i dag.

en kniv gav upp och jag fick jaga rätt på en annan kniv och tång för att få ut bladet ur balen

2016-01-06 11.07.56.jpg

Och lammens nyfikenhet gjorde inte jobbet att tina vattenkoppar lättare, undrade om de skulle lyckas att gnaga igenom kabeln, för den var spännande som tusan och alla ville smaka på den.

2016-01-06 09.55.05.jpg

Ja kl 13 typ så fick jag kasta av mej skit kläderna,och försöka hinna med tvagning, så jag kunde fira 1,5 timme med dottern innan det var dags att ge sej tillbaka till fläktar och annat elände.

temperaturen var då bara

2016-01-06 13.10.22.jpg

Så födelsedags tårtans tema passade utmärkt denna dag

2016-01-06 15.26.38.jpg

Ja det är Frost för er som ej ser på barn filmer :)

 

Nu skall jag bara ut en tredje sväng och stänga av den stora fläkten, jag törs inte ha den på i natt, så se över kopparna en sista gång och släcka för i kväll, i morgon börjar det om med varmluft pistol mm

Ja hämta hem födelsedags barnet innan dess då.

 

va är det ett terrängfordons forum, oj jag har inte hunnit med att fixa med dem som ni kanske förstår ;)

 

Fridens folks

  • Like 11
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Här har vi värmekabel i slangarna, men där de möter själva koppen blir det ju mässings rör en bit och det är där det fryser, samt nere i själva tappen som vattnet skall komma ut ur. tyvärr satte de inte i värmekabel i 3 st koppar i häst stallet när de gjorde om där i höstas.

Hästarna skall tydligen värma upp stallet själva, vilket inte fungerar nu när det är så kallt och de är ute på dagarna, sen att den ena nästan inte kan kallas häst utan mer som en stor hund, En shetlandsponny, och den ger nog inte samma värme som den större hästen. för det fryser i den koppen först.

 

@ Puppe. Nä det är inte mina djur som tur är. de tillhör gården jag jobbar på, men just för tillfället är jag själv att ta hand om dem och allt annat här, så det blir lite långa dagar med hem och värma sej pass emellan.

 

Tuffa dagar för dottern som måste hänga med ut de tider och dagar jag inte har dagis, Går bra i normala fall, men nu i denna kylan så är det nästan lite mycket begärt att hon skall vara med till sent på kvällarna.

Men det får gå, som tur är har hon lite medkänsla för djuren som står och fryser å är törstiga samt hungriga, så hon grejar på och hjälper till så gott hon kan :)

  • Like 2
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hmm.....

 

;)

 

*tillägg*

Målsättningen med dagen var att få röret att starta men den ville inte.

Tror bränsleröret sitter fel och får se om jag hinner fixa det och prova igen.

Jag har iaf ett fungerande tändstiften nu, alltid nåt :)

 

Om du kopplar slangen till brännkammaren från P11'an så kanske det blir mer reaktionskrafter??  :D  :D  :D  :D  :D

  • Like 2
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Årets första snö körning/plogning avklarad.

Lite tröstlöst då det inte syns vart jag började, då det blåst dit mer än jag plogat bort.

Nåja har då lite vallar att gå efter i morgon när det är dags för nästa sväng, som tur är slipper jag klagande hyresgäster, då jag är den som kan klaga här hemma, grannarna har flytt fältet, eller har 4x4 bilar, så de klara sej :)

 

Gick bra, bara en 16 amp kabel avkörd då jag inte hade något minne av den när jag plogade runt bygget.

Lite besviken på byggarna som åkte hem tidigt för de inte hade att göra, men har lämnat papplådor med skruv och annat som inte blir kul att ta reda på nu när det legat ute i vind och snö sedan långt före jul.

Dock inte mitt bekymmer. allt som kommit medans de varit borta har jag ställt under tak, så de får nog ta rätt på sitt när de kommer på måndag.

Jag tar ledigt då och tillbringar dagen i Vadstena och väntar på att en verkstad skall få ner lamda värdena på Skodan. fixade det inte själv utan rätt utrustning, så måndag är sista dagen innan körförbud. tur verkstaden får släcka den tvåa då ;)

 

Nu skall jag roa min dotter, som fått vara med gubben hela dagen, och måste jaga ut en sväng till för att släcka ner hos djuren.

jag får väl soc på mej snart för barnarbete :) man skall ju inte ha med barn hela dagarna på jobbet i dag, annat var det förr

 

Fridens folks

  • Like 2
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Måste bara till lägga att lite kul med att jag tillbringat så många timmar bland lammen nu är att de är inte rädda för mej längre, ja de flesta i alla fall, nu kommer de direkt och skall bli lite kliade samt gnaga på mina kläder å kablar och stångas lite på mej när jag sitter med min värme pistol :)

  • Like 4
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Idag var det meningen att man skulle åka tåg ner till Skövde.

Misären började igår kväll med ett sms om "fordonsfel" och ersättningsbuss ner till Stockholm.

Idag, en halvtimme innan avgång och när man redan var i Östersund kom ett nytt sms där det stod att avgången var framflyttad 1,5 timme. Efter att ha dragit fötterna efter sig i stan och sedan återkommit till stationen så har de flyttat fram avgången en halvtimme.

 

Efter att ha stått i kylan i nästan en timme och väntat på en bussjävel som aldrig kom blev jag förbannad och ringde kundtjänst, människan i andra änden satt i Stockholm och hade noll koll på bussarna här iaf.

Efter att först ha fått en senare tågresa med en sjutimmars bussresa från Stocholm som hade inneburit att man var framme vid 0600 imorrn så bad jag om en ny tidig resa imorrn istället, som jag fick.

 

Satans Järnvägar

post-5958-0-25646400-1452440004_thumb.jpg

  • Like 3
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Har nästan varit ledig i dag.

Lite planering inför morgon dagen och en del påpekanden och olika saker med mina arbetsgivare, samt häst in då de skulle i väg igen i dag.

Hm nåja jag har inte sett till någon som plogat här i dag, snö som blåst hit under natten och blivit tung blötsnö under dagen. har inte varit trevligt att brottas med skodan tidigt i morgon då den skall in på verkstad för att fixa lamda värdena, så jag har dragit eld på Fordson , den hade nog inte tinat riktigt för hydrauliken var fruktansvärd seg.

Jag tog och körde till en lite åker väg som är här bredvid och blåste på med låg trean och skopan ner så den fick jobba sej varm innan jag började röja min väg. Synd jag inte hade gopro kamera på skallen för det såg nog roligt ut när jag körde ner över gärdena i full fart så snön yrde runt mej.

Det skulle ju rinna bredvid skopan som en plog och inte fylla den, så allt vad tygena höll för var det som gällde

Jo jag har nog kunnat ta casen men det är ju lite små kul att använda den gamle i bland :)

Kom på sen att jag fick nog vara glad att det inte högg till i skopan då har jag fått mej en bra fly tur.

 

Under dagen har det varit lite ute aktivitet med dotra, sen in och pyssla med Lego bland annat.

Dagens bygge vart en helikopter för typ snö räddning.

2016-01-10 18.54.07.jpg

Rätt vad det var kom hon med den skumma iden att jag skulle vara uppfinnar Gubben petson med katten Findus.

Så jag gjorde vad jag kunde för att få till både Petson och katten Findus

FB_IMG_1452433825226.jpg

 

Ja det var lite om dagen det.

Nu i veckan som kommer blir det ledigt för bil skruva

 

Fridens folks

  • Like 10
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Åter kalvbåset i Skövde med utsikt över... andra kalvbås.

 

Högst märkligt att Italien-tågen tog sig fram trots det där vita på spåret.

Väl i Skövde trodde jag att det "saltande folket" fått nån knäpp, men det var tydligen "plusgrader" det var frågan om :)

 

Ankomsten firades med att diska ur "odlingen" i perkulatorn jag glömde att tömma innan jag åkte...

  • Like 4
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hahaha jag såg någon el beräkning och då var kostnaden för kaffe bryggare upptagen, det var inte många min per dag, men vart en del på ett år,

så här där perkulatorn ständigt är på, borde det vara den högsta elförbrukaren jag har förutom el patronen,

Nä jag tror inte på allt jag läster, men vart lite full i skratt när jag såg att du haft din på hela julen med Vinkon :)

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hahaha jag såg någon el beräkning och då var kostnaden för kaffe bryggare upptagen, det var inte många min per dag, men vart en del på ett år,

så här där perkulatorn ständigt är på, borde det vara den högsta elförbrukaren jag har förutom el patronen,

Nä jag tror inte på allt jag läster, men vart lite full i skratt när jag såg att du haft din på hela julen med Vinkon :)

Nja, alltså min har inte varit på sen jag åkte, jag glömde tömma den på sumpen och kaffet jag aldrig hann dricka.

 

Sen ingår elen i min hyra också, så det vore minsta problemet i så fall :)

  • Like 1
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.

Laddar...
×
×
  • Skapa nytt...