Gå till innehåll

Vad har ni gjort idag då?


Fredrik L

Rekommendera Poster

Tusan jag får inget vettigt gjort. Ja åt mej själv då, har för mycket som ligger och det blir varken hugget eller malet,

ja eller det går för sakta för att jag skall vara nöjd.

 

Ja ok har stöttat dottern då hennes hund skulle tas bort, fixat med barnkalas, socialiserat med övriga släktingar till dottern, som fyller år med några dagars mellanrum. 

Ja så dessa förbenade besök på olika sjukinstanser.

Så hittar de på detta med påsken, och man skall fara runt och socialisera en gång till. Har inte tid att sitta på fika och middagar runt om veckovis  :P

Åker för första gången på över 15 år i en obesiktigad bil, :(  Så lite som möjligt skall tilläggas, men det har faktiskt blivit några mil på småvägar, visst skattad och försäkrad, men det känns inte bra, och är ja inte bra heller,  Ja jag lyckades bli hundvakt i 2 veckor nu, så från i dag åker jag i deras bil som är ny och ok.

 

Har bara inte hunnit fixa det sista på dieselstånkan, för att besiktiga den, 

De plockade bort det som hjälpte mot reumatismen, då det också var blodförtunnande och då fick jag för mycket sådant, så mer värk och stela leder, gör att saker tar längre tid och blir svårare

 

Stånkan har jag Moment 22 på typ, Måste ligga under och hålla upp avgassystem delen som går till turbon, och samtidigt få i bultarna från ovansidan, 

Å trångt som tusan, Nu skrotar jag air kondition systemet, så man kommer åt att skruva. det är i vägen över allt där, och jag tror inte det fungerar ändå på den,

Så får jag väl rodda upp något med rep och spännband så jag kan sköta det själv ovanifrån, och besiktiga eländet.

 

Så håller jag på med båten, när vädret gör att inte vill att jag skall ligga ute i leran å skruva, 

Lika där den kom upp, blev ståendes i två år i väntan på motorbytet, Nu har jag motorn och börjar mäta och markera in vart centrum på svänghjulet är så jag kan få den nya motorn att stå rakt mot propeller axeln, 

Men det är inte bara motorbyte, allt blir ju eftersatt, har tvättat tampar och rep i tvättmaskinen och lagt i hop fint igen, 

Vadå bara att byta för tusan, nä repen och tamparna är banne mej inte gratis om de skall garantera att hålla en 3,5 tons  segelbåt i storm på plats där den är surrad.

Tvättat och grejat, den borde poleras, mm, men jag tror fan jag säljer den så fort motorn sitter på plats, och fungerar. har inte tid med allt. lämna över till någon annan

Och M6an känns som mer prio att ha och greja med

 

Så har jag naturligtvis fixat lite med saker åt andra, Men man måste bara göra det i bland, hjälper de mej så får de hjälp tillbaka. så dagarna tickar på.

 

Fixat med dottern mor, så jag fått 11 dagar att åka upp och greja med M6 i maj, och hänga med på första militärbils körningen med den, Men jag kollade inte att han som den står hos skulle vara hemma. 

Och det skulle han inte så där sprack den planen  B)  Möjligt jag hinner upp och få tramphjälp, då bromsarna skall fixas innan de åker bort, Sedan kan jag fixa med besiktningen av den och ja försöka få det jag vill och behöver på plats innan tur, samt provköra den en del så jag inte råkar ut för några överraskningar och blir stående på skogen.

Tusan i slutet av maj behöver jag bara lasta på taktältet på släpan som ändå skall med upp med tältsängar och annat som skall upp och med på m6 flaket, så kan jag ju bo på en vändplan och smågreja lite tills det är dags för tur uppåt Klarälvs dalen.

 

Jaja nu har jag gnällt av mej lite så det är bara att ge sej ut och greja lite innan jag måste till hundarna som jag skall sköta om, och hämta unge från dagis  :D

Inga roliga bilder att bjuda på heller,  

Fridens folks

 

 

  • Like 1
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Fint wingflyer. Jag han med att skruva loss 2 bultar under bilen, de som höll i hop första röret med resten av avgassystemet, sedan hittade de på mej från gården 

Och hade 2 bultar inne i en axel på välten som de ej fått ur på 2 dagar, så jag blev involverad i det, när jag väl fått ur bultarna, så skulle nytt lager och annat på plats, gjorde vad jag kunde, Vägrade de att ta lunch, så vi fick något gjort, men vi han inte klart, ser att de står i regnet och jäklas än.

 

Men i dag visar jag mej inte, och inte tänker jag ligga i regnet i 3,5 grader och skruva jeep heller,

Men jag kanske hinner revia ner och se vad det är innan söndag i alla fall, det är att få upp det igen som är bökigt.

 

Sitter nu å väntar på att hälso centralen skall ringa, är trött på det med ögat, Det har liksom kommit av sej på grund av allt annat. så i dag skall de få kika på det igen och se om det sitter något i det, eller om man får dras med att det ett tag till, det försvann efter 2 kurer med penicillin men är tillbaka nu. om det har med att jag legat och svetsat samt slipat eller inte, vet jag inte, men jag har varit noga som tusan med skyds glasögon och svetshjälm, nåja det började igen redan första svets dagen i alla fall

Får väl i värsta fall köra en penicillin kur till, Har nog för en vecka eller två liggandes hemma.

 

Första natten som hundvakt avklarad, de bröt alla sagda mönster och i stället för att sova på sina platser, har de legat och kravlat på mej i natt, kl 06 tyckte de jag skulle gå upp, då började de slabba på mej i ansiktekt.

Lite skönt att åka fin bil, nästan helt ny passat fourmotion, eller vad den heter, med en massa lull lull i, riktigt bortskämd. 

 

Ja nu packa lite saker. Gubben glömsk som jobbade tills han skulle dra i full fart, glömde både kläder, hygien artiklar något för liten att leka å pyssla med samt hennes gose djur till natten,.

Nu överlevde hon väl det, men bättre kan jag så uppsträckning till i kväll.

 

Fridens folks

  • Like 2
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Är fördelarna tillräckligt stora för siliconolja?

 

ang luftningen på filmen är det väl ungefär så man alltid har gjort,  ett tips om du kan ordna till det är om du inte vill köra luftryck från något hjul är att istället om du har gått om tid ansluta en flaska burk eller liknade riktigt högt upp sen är det bara att gå runt och öppna.

 

notera på filmen huvudcylindern någon som tycker den liknade 11/c202'ans ?

  • Like 1
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Kompressor med luftslangs uttag på M6an, så luft finns, 2 luft tankar att ta ifrån, förutom direkt från kompressorn som pumpar så fort motorn är i gång .  :)

Luftslang samt blås munstycke och till att pumpa hjul ligger i vänster fotstegs lådan 

Ja skall jag byta bromsvätska, måste jag byta varenda tätning och gummi i hela systemet misstänker jag

Fördelen med silicon är att den nästan inte alls tar åt sej vatten, och klara högre temperaturer än vanlig bromsvätska. krav på att det skall vara silicon  från tillverkare, så jag chansar inte.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Trodde inte de ens fanns på den tiden. På nordiska fordon så är det inte så lämpligt, enl jag hört av en bromservice firma eftersom oljan inte blandar sig med vatten och vatten bildas så är risken för ispropp överhängande. 

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

På våran WC 51 är rekommenderad eller den enda broms olja man ska använda enl instruktionsböcker och skylt i motorrummet sillicon baserad bromsvätska.

Dock har föregående ägare bytt till dot 4 och inte bytt oljan tillräckligt ofta vilket resulterat i skaplig rost i cylindrarna, som fick hornas om. Själv kör jag på dot 4 pga priset för sillicon baserad vätska, och jag byter oljan 1 ggr år nu.

  • Like 1
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Gjort en attack i vedhögen. Har en Jonsered elmotorsåg som jag tycker är lätt o behändig på hemmaplan. Den är lättstartad o bara o ställa ner när man ska plocka fram / undan. Och så är den tyst.

 

Nu var det lite misstänkt vit rök o sen lade den av, nästan ny (ca 20 år men ändå...). Nu har jag ju stamlunnat så veden är full i grus så det ryker ibland..  :unsure:  :unsure:

Har för mig att den va sån för några år sedan, och att "det gick över" (glapp eller nåt termiskt skydd?). 

 

Som en backup har jag gogglat och Lantis har denna som verkar praktisk, med inbyggd kedjeslip

http://www.granngarden.se/Sortiment/Tr%C3%A4dg%C3%A5rd/Maskiner-%26-Tillbeh%C3%B6r/Motors%C3%A5gar/Motors%C3%A5g-Oregon-El-CS-1500-/p/1260194_BASE

 

Hur ser det ut med åsikter o erfarenheter på området?

 

Btema har ju nåt som på bild ser ut som en leksak, 1800W för 800kr???

http://www.biltema.se/sv/Fritid/Tradgard/Maskiner/Elkedjesag/Elkedjesag-ECS-2516-2000036459/

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Man ska ju va misstänksam mot självläkande fel, men i kombo med korkad optimism så satte jag i sladden o tryckte på knapparna, o nu snurrade sågen???

 

Lite mycket snö i vedhögen i dag för att testa med motstånd, men ser ju hoppfullt ut! 

  • Like 1
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Tillbringade en del av långfredagen under mark på Aeroseum (igen). :)

 

Till skillnad mot flygvapenmusem får man man ju närstudera prylarna och här hackar de inte upp sina fina jetmotorer som snoriga glin ändå bara glor på i 10 sekunder utan att fatta vad de ens tittar på.

post-5958-0-23789700-1492182643_thumb.jpg

post-5958-0-69344300-1492182659_thumb.jpg

post-5958-0-31884600-1492182684_thumb.jpg

Flygande Jesus och jungfru Maria från lottakåren? Planet var nog från den eran iaf :P

post-5958-0-76488500-1492182697_thumb.jpg

En mobil gate? Otroligt ful-frän iaf.

 

Besöket passade bra med mitt nyfunna intresse för flygmaskiner och särskilt hur tunnan-erans plan var byggda. En av de mer givande objekten jag fick chansen att studera var ett vrak bakom museum-området, en skrotad och länsad Saab safir alt. bulldog (tror jag) :)

 

Glad påsk!

  • Like 7
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Lite vår trädgårdsrens idag , dvs jag tittar på och dirigerar eftersom man numera inte gärna böjer sig med brusten magmun.   Ordnade till en extra cykel åt dottern igår, en hittegods postkodare som nu polisen haft i 3 månader, nytt ramlås var det ända som behövdes så Biltema besöktes, och nog drar man på mun när man nu ser att Biltema även på förpackningarna anger vad produkten heter på andra språk tex finska.   :lol:  

 

 

https://www.google.se/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=Raml%C3%A5s+finska

 

lukko är ju galning på många språk vilket gör det ännu roligare.

  • Like 1
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Radiotjänst har ringt mig årligen även gjort hembesök men det hjälper inte de tror fortfarande alla har intresse i tv utbudet, har ingen tv och tänker inte skaffa det heller.

 

Jävlats hela dagen med att försöka laga symaskiner när donatormaskinens delar var i plockade gjorde den zick sak rörelsen på fel fas, ringde pensionerat gammalt proffs men det var tydligen en yrkeshemlighet, gav till sist upp och lagade upp donatormaskinen istället, få se om lusten infinner sig att tråckla ihop några nya stolar, bilen ska ju snart hämtas från vinterdvalan. 

  • Like 4
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Strömavbrott över Värnamo allt nedsläckt utom p1 radiosändare (man har ju en gammal batteri transistorradio) även mobil tele mm trodde först det var någon ny märklig katastrof/ Hagshult/Nato övning, eller att något större hänt och det skulle ta minst hela dagen eller ev flera dagar. 

Så vad gör man med hungriga ungar, jo åkte förbi halaslaktarn som troligen bor i sin butik och förmodligen enda stället som överhuvudtaget kunde tänkas vara öppet, handlade lite cevapcici och sen hem och påbörja årets första matlagning i båten eftersom där är gaskök,  just lagom när makaroner och kött var färdigt kom ungarna rusande med besked om att strömmen var tillbaks.

 

Hade varit lite kul om de väntat någon dag på att slå på strömmen igen så den yngre generationen får sig en tankeställare hur sårbart samhället är. Det räcker ju troligen med att någon av alla dessa bilbrännare väljer en kraftledningsgata för sina bedrägeri och en hel stad slås ut.

  • Like 4
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.

Laddar...
×
×
  • Skapa nytt...