Gå till innehåll

Vad har ni gjort idag då?


Fredrik L

Rekommendera Poster

Peeter >> krya på dig mannen.

Btw..tack för servopumpköpet och trevligt att ses och titta i ditt fina garage.

Alltid kul träffa medlemmar från terrangbil.net.

 

AudiMicke> Tänk att det där är något jag och farsan vill åka till varje år..men fortfarande inte kommit iväg hehe.

 

Puppe> Grattis till dig..det är en stor dag i ett valpliv. ;-)

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Körig vecka minst sagt.

Vi var väldigt eniga i söndags jag och chefen, att jag bara skulle jobba Måndag Tisdag samt Onsdag eller Torsdag. alltså 3 dagar och då ha gjort min del och några timmar att ta ledigt en annan vecka.

Tunga arbeten skall jag vara befriad i från, Diskuterade det efter förre veckans gjutning mm också i söndags, och det var ett speciellt tillfälle, Ok

 

Nåja vi skulle hjälpas åt med att lägga ner de styva rullarna med fjärrvärme rör samt el och nya vatten slangen. de blir lite tunga att rulla ut när de är stela av kylan, ja samt sköta spaden,också då. Nu vart det lite si och så med vi, som tur var hade vi fått tag i en riktigt bra grävmaskinist med en fin liten maskin, ordentligt utrustad så man slipper skotta så mycket med spade, ja det flöt väl på till tisdagen då vi upptäcker att avloppet inte fungerar som det skall.

Nu hade vi grävt upp framsidan med stick in runt husen och dit vi skulle in i husen på baksidan redan och börjat lägga ledningar mm. 

Lite typiskt, det vart nog typ 7-8 svängar med spolbil förra året + filmning av rören, men de trodde det skulle funka ett antal år till.

Så när slamsugaren varit här på akut utryckning, bestämdes att avloppet skulle bytas, 

Tisdag kväll = ej använda avloppet. Ok för mej men värre att klä ungen på natten när det var dags för toa, och inte kunna tvätta henne på några dagar.

 

Ja då var det bara att börja gräva upp avloppet som går på baksidan av husen, vilket innebar att vi gräver 1,5 meter i från där vi grävt runt och gjort sticken in på baksidan, och skall in på samma ställe som det andra,  :ph34r:  hade vi tagit avloppet direkt och lagt med resten hade vi sluppit en väldans massa grävning och sparat metervis med slang och elkabel  :angry: 

Nu gick det skapligt men på onsdags kvällen var jag tokslut. och jag skulle ju vara ledig så jag hade nog kört på lite extra.

Men på torsdags morgon står grävmaskinen där. och vägrar gräva utan att någon är med och kollar allt, ja en "spad gubbe" helt enkelt. 

Chefen har annat att göra, jag är utan avlopp, så det är bara att hugga in. En fördel är att elektrikerna som skall koppla nya elen nu får order om att lägga ny ström till "bryggeriet" 3 fas mm  :) , Så jag visar på lämpligt ställe inne hos mej där de skall sätta skåpet, beställer ett special 220 v uttag med 16 amp säkring, 2,5 kvadrat kabel för svets och kompressor, samt en 16 amp 3 fas inne hos mej, ja + lampor och vanliga 22o utag då.

Nu upptäcker vi även att pumpen till infiltrationen gett upp kl 16.30. Så en ny sådan fixas fram via gemensamma kontakter av elektriker och chefen. och kommer på fredags morgonen. 

Vi lyckas få i hop avloppet till de två husen som är permanent bebodda i alla fall runt 18 på kvällen. 

Kommer överens om att jag skall göra några småsaker under fredagen då det nu är riktigt slut på gubben Hansen.

Fredagen kommer och grävmaskinisten står där utan spad gubbe igen. ja ni kan ju räkna ut resultatet.

Jag hoppar lite mellan pumpbytet och grävmaskinen.

Kl 14 ger jag upp helt och går bara in, nu har jag stått bokstavligen i skit i två dagar. och det finns inte mer att ge.

Kl 15 ringer de från dagis och berättar att min dotter har magsjukan. Så in och hämta hem henne. 

 

Nu har jag fått först min säng nerspydd och plockat ur den, att tvätta en bäddmadrass på 7 cm x 200 cm x 160 cm i en duschkabin var inte lätt, att hitta någonstans att hänga den på tork i det lilla husen nästan värre. 

Flyttade till nästa rum och säng, där har jag under kvällen och natten bytt lakan täcken å kuddar några gånger och till slut bäddat med handdukar och vad jag hittat på. 

Nu verkar det värsta Exorcist kräkandet vara över. och jag har lyckats få i ungen lite mat. ;)

Tvättmaskinen går allt vad den klara av. Liten ligger och kollar på tecknat. Jag är lite mer sliten men glad jag inte börjat kräkas jag med  :P

 

Ja det positiva är väl att jag måste hålla ungen hemma på måndag enligt dagis sina regler, så då måste jag ta ledig från jobb och skall utnyttja min första VAB dag  ^_^

Sen är det inte många dagar innan jag av viker mot varmare breddgrader och total vila i 8 dagar. och jag skall ha några dagars ledigt för de sista förberedelserna innan jag åker, så nästa vecka blir det inga tunga jobb med att stå i en dikes grav och skotta skit eller dra slang  B)

 

Ja för tusan ett filmbolag har kontaktat mej i onsdags tror jag det var, och de söker krigar bilar som fanns runt 1950 , "ej senare" till en filminspelning.

Gärna i Göteborgs trakten. är någon intresserad so hör av er till mej snarast eller om ni känner någon som vill ha sin bil med på film.

Skall skriva en efterlysning separat om det. snarast, men ja ni ser ju tempot här, så risken att jag missar det är sannolik  :unsure:

Jag borde fått ett mail angående det kommer jag på nu. måste kolla.

 

Nåja fridens Folks och krya på er alla andra sjuklingar jag läst om här  :)

  • Like 8
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Har funderat över situationen som jag satt mej i

Det har ju blivit några sömn lösa nätter nu.

 

Så ser jag vad jag skrivit och vet hur kroppen är.

Bilarna står orörda för att jag ger all kraft på jobbet och sedan inte orkar med vardag och min dotter ens.

 

Tror det är dags att dra i nödbromsen och bara inse att det håller inte att köra på så här.

Blir med tråkiga beskrivningar av vardagen som jag lyckas hasa ur mej. Såga ved. Handla mat och annat vardags bestyr. Nä det blir när det krisar och det skall ju inte vara så när man är klar med dagens uppgifter. Måste ju finnas kraft till sådant med.

 

Skall nog fundera ordentligt när jag har ledigt på annan ort och ta ett möte med FK samt Arbetsgivare å Arbetsförmedlingen när jag kommer hem och sätta stopp för det här. Visst det är fint att ha några kronor över när nästa lön kommer. Men inte till vilket pris som helst.

 

Nu har 13on bilen stått lakerad och är redo att plockas i hop sedan i höstas. Jag vart lovad plats inne. Men den står kvar där vi knuffade ner den då han behövde ytan som bilen stog på till annat. Känns inte bra.

 

Fridens folk

  • Like 1
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Fasen heller Hansen, tråkiga är sannerligen inte dina beskrivningar av Livat På Landet! Tvärt om, är det roligt att få följa med vad som händer i Svansjö. Gissar att vi är rätt många här som tycker likadant! :excl:

 

En vecka i solen kommer att göra dig gott och du får ett lite annat perspektiv på vardagen hemma. Du tar väl med datorn? Så ser vi fram mot dagliga rapporter från Livat På Stranden! B)

  • Like 2
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Har varit en sväng på båtmässan i Gbg och visst, pråliga lyxåk och vrålande herrejösses motorer är fränt, men jag tyckte denna var kul, en surfbräda med motor och vattenjet god för 43 knop!post-7718-0-02228100-1454868805_thumb.jpeg Verkade även som länsman hade fått nyförvärv, blir svårt att åka ifrån i sommar😎post-7718-0-83581400-1454868909_thumb.jpeg

  • Like 5
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Peeter >> krya på dig mannen.

Btw..tack för servopumpköpet och trevligt att ses och titta i ditt fina garage.

Alltid kul träffa medlemmar från terrangbil.net.

 

AudiMicke> Tänk att det där är något jag och farsan vill åka till varje år..men fortfarande inte kommit iväg hehe.

 

Puppe> Grattis till dig..det är en stor dag i ett valpliv. ;-)

 

Tack Svana! Idag fick den tjänstgöra som transport på barnkalas. 11 barn tyckte det var hur kul som helst att åka Tant Grön. Alla dörrar togs bort men lika många barn fanns kvar när vi kom fram. Har äntligen återhämtat mig från en grym influensa/förkylning, klart skönt. Hej svejs!

  • Like 3
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Uppdaterat dykutrustngen.

Nästan lite otroligt att jag haft samma cyklop/snorkel och simfötter sedan jag började dyka runt 1980.

Nu hade remmen bak på silikon cyklopet gett upp. Och det var dags för nytt.

Lite gult i färgen och modellen var tydligen mindre glas då.

Fint med nytt

20160207_172001.jpg

Tror våtdräkten är inne på den tredje nu. Och det är dags för en ny snart. Måste vara få igång min ubåt ymer 13 bil först så jag kan fixa en fin bild till nästa års kalender ;)

  • Like 4
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

I dag blir det för H.Hansen TGB service att dra ut och sköta om en 11a.

Tror jag lovade att komma och kolla bromsar samt byta knutkors, och göra oljebyten samt allmän översyn inför besiktning förra våren :blush: Men det har flyttats fram flera gånger, 

Den har stått i varmgarage snart ett år nu utan att kunna köras för bromsarnas skull. Skall faktiskt bli lite skönt att skruva i varmgarage med bra lyse och betong golv med golv värme om jag ej mins fel  :)  :)

I natt kom ett Pm och jag blev påmind om det igen, så nu är det slut på dåligt samvetet för den och bara ta tjuren vid hornen. 

Bara att lasta verktyg i bil samt hydraul pressen på släpet, å dra i väg så fort jag lämnat över dottern till hennes mor.

Jag hoppas hinna göra klart den tills i natt så jag slipper ta en till tur i morgon och fortsätta, 

 

Möjligt det ger mej lite inspiration att fortsätta med min bil under morgondagen. 

Känns som den stått utan fönster list vid förar framrutan LITE för länge nu.

 

Annars håller jag på att frosta av frysen, det lilla hus spöket stänger inte frys dörren så nu har den nästan isat igen helt.

Sitter och sörplar kaffe under tiden och kollar på när chefen och nya gräv killen sliter med resten av avloppet som vi slutade dra när vi väl var framme vid mitt hus, så i morgon kan kanske nästa granna använda toa efter att ha varit bort kopplad sedan onsdagen  :D

 

Fridens folks

  • Like 3
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

H.Hansens TGB Service, har utfört ändå ett lyckat jobb.

Nästan ja eller jag skäms banne mej för att det dragit ut på tiden så mycket. 

Tog ca 30 min att rota fram sakerna och lasta bilen. ca 30 min att åka till platsen där 11a bilen står. 

Började med vänster bak då det läkte ur bromsvätska där. 

När jag väl fått av hjul. trumma och kunde öppna broms cylindern, så såg den helt ok ut, Packningarna såg också ok ut. fast bilen bara ståt så läkte det igenom.. Torka rent och putsa av delarna med 500 slip papper, tog fram nya packningar och kunde konstatera att de gamla var väldigt hårda, och ja då brukar de läka igenom.

I med nya packningar. plocka i hop allt, och fylla med bromsvätska, lufta och återställa tryckvakten fram på vänster sida.

Kolla och efter fylla oljor i axlar, ca 3 år sedan jag bytte och bilen har bara rullat några mil asfalt och grusväg efter det. 

Så få fart på spolarvätskan till fönstret fram, Nya munstycken så är det ok.

 

kl 20 var jag hemma, ok jag har inte plockat ur bilen, men 4,5 timme från jag lämnade hemmet tills jag var tillbaka, och jag har dragit mej i typ 9 månader på att få det gjort  :blush:

 

Så nu kan den besiktigas igen och han kan köra hit den för byte av knutkors och upp smörjning av kardaner mm och lite små saker som jag gör bättre hemma där pressen står och jag har tillgång till tryckluft.

 

Tusan jag hade inte samvete att ta betalt ens. få tas allt när jag gör resten.

 

Ja i dag skall jag ut och fixa med min 13on, samt röja plats så elektrikern montera nya elcentralen och kan dra ny ström, samt märka ut var jag vill ha lysarmaturer samt de el ut tag jag beställt.

Känns som det 220 v 16 amp uttaget jag beställt extra skall sitta nära dörren där kompressorn och svetsen brukar stå, samt att jag enkelt kan dra ut skarvsladd för att kunna svetsa utomhus om det behövs. tror även att 3 fas 16 amp bör sitta närma dörren så jag inte behöver ha kabel genom hela bryggeriet när jag skall ha 3 fas ute.. 

 

Fridens folks ha en bra dag. :)

  • Like 2
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Fick då bryggeriet städat SKÖNT

2016-02-09 15.33.29.jpg

Nu har jag då lite plats att arbeta på

Fick dit lister på 13on samt lite mer ordning på vart jag har alla delar som skall tillbaka :wub: .

 

Tog även och gjorde en snabb rep av en vattenpump så jag kan få upp vatten ur källan jag har 4 meter från huset, hittade den när vi grävde nu. och det är en riktig betong brunns källa som de hade och tog vatten till husen här tidigare  :)

 

 

  • Like 1
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Gäst sven pa landet

Fick  en helt underbar start på dagen! :D

Kl: 0440, vaknade jag av att larmet för elavbrott, gick igång. Rent svart ute! Ut och startade kraggen, tände upp "allt", fick fram alla stora strålkastare jag har, och riktade dem rakt ut i skogarna, (nu när löven är borta ser jag runt omkring till grannars hus, mörkt överallt) :D "ljuset lyste över nejden", gick in och satte på kaffe, gick ut i garaget och plockade "ihop" högtalar/förstärkar anläggningen, och drog igång "en del" 50-60tals låtar HÖGT, dröjde cirka 25 minuter, så kom där ljus från 2 platser till, (är 2 andra tokar som också har kraggar), resten av nejden MÖRK! Yes!!! :D :D :D

 

Disel-doft-motor ljud-kaffe- musik.

Min dag var räddad! :D

 

post-6449-0-73322300-1455205426_thumb.jpg

post-6449-0-19172700-1455206535_thumb.jpg

post-6449-0-28933400-1455206569_thumb.jpg

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Har efter avslutat nattpass tillbringat dagen med att åka till huvudstaden och granska en land rover defender som lockade med 9 sittplatser och överväxel.

Fick med mig brodern som smakråd och broms. Fast det behövdes inte....

Vilket eländigt ök! Jag har inte tidigare suttit i en defender men jag ju liksom trott att de är någorlunda stora men den där rosthögen påminde mer om en MG än terrängbil.

Jag ville ha en dåligvägkapabel bil som rymmer 4 barn + 2 hundar men defender 110 kommer inte i närheten, tjejerna är över 1,60 redan och de skulle inte få plats ordentligt i baksätet.

Jag är mkt besviken. Jag får falla tillbaka på min 11:a trots allt. Fast skall jag åka till stan regelbundet behöver jag fixa låsen, nu är de bara en artig påminnelse om att dörren nog är stängd.

  • Like 2
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Gött! Är ingen expert, men tycker också sånt där är intressant, det är väl nån gammal försvarslinje "skans" du sprungit på. Finns rätt mkt sånt ute i värmlandsskogarna, speciellt längs norska gränsen. Ett tips är boken "Militär utflykt" har gett mig många svar. Tips på "utflykt" i närheten av dagens sträckor är den gamla krutfabriken i Tyfors, med tillhörande berganläggning utanför Fredriksberg. Trevlig rallydag!

post-7718-0-22927600-1455348833_thumb.jpeg

  • Like 2
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jobbar och försöker få allt att klaffa inför morgondagens resa.

Lite svårt att få i hop det, då chefen är på skidsemester igen och jag sköter djuren. Liten börjar tröttna på att kliva upp och börja dagen med att fixa med djuren samt att vi även måste gå ut precis innan läggdags och ta sista svängen hos dem. 3 turer om dagen ut till får och hästar blir lite tråkigt i längden kan jag tänka mej. Att hon får klä på sej snabbt som tusan och följa med och lossa lastbilar som kommer med några minuters varsel gör inte det hela bättre.

 

I dag blir det mycket. Först djuren, så köra det sista som skall tvättas och hinna torka tills i morgon bitti. 

Så till Apoteket med mitt pass så jag kan få intyg på mina mediciner och inte råkar i trubbel med rättvisan i Spanien. samt köpa några småsaker jag inte hunnit med

Sen direkt till Xet och hjälpa till att ordna födelsekalas för 11 ungar + Jennifer. Så hem och sköta djuren x 2 igen.

 

Packa det sista och se att allt är med, 

 

Lägga sej i skaplig tid, för jag måste hinna med djuren i morgon innan jag åker, så en sista dusch och byta kläder, hoppa i bilen å blåsa upp till Arlanda, skall vara där senast kl 12.

 

Fy tusan vad skönt det skall bli när jag väl landat och kommit till hotellet och kan sprätta en öl och tulla lite på en Tullamore Dew  B)

 

Fridens folks, och hör ni inte av mej på en vecka eller så, då vet ni att jag slappar så mycket jag bara kan och gör så lite som möjligt  :D

  • Like 5
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Letar efter en bra bil som rymmer 4 barn + hunda som också duger på kilsbergens grusvägar. Var o titta på en defender men blev besviken på många sätt, då kör jag hellre 11an. Dagens projekt blev att titta på en Nissan pathfinder som gått 18000 mil. Juryn dvs hustrun är inte helt avog, finns det råd att få från forumet? Skall man slå till på en pathfinder i hyfsat skick för 120Kkr?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.

Laddar...
×
×
  • Skapa nytt...