Gå till innehåll

Däck till 11/13/20


Gäst Andreas.E

Rekommendera Poster

Cross country låg på 5500/st för nya sist jag kollade, om du hittar några. Begagnat är vägen att gå om du vill ha cross country.

 

Silverstone har ju ett däck som påminner om pildäcken och har fått rätt bra recensioner om man läser på amerikanska forum. Jag funderar på att köpa dessa den den jag ska byta :-)

Dessa är det:

http://www.bythjul.com/dack/silverstone/silverstone_mt117sport/#item=57030

  • Like 3
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Tänk på bilbesiktningen också ... dom kan vara lite "tvära" när inte däck dimensionen stämmer

Du får ha besiktningsdäck...  ;-)

Nja, rätta mig om jag har fel, men om jag har förstått saken rätt så kan du ha vilka däck du vill så länge de inte sticker utanför kaross/skärmbreddare, bilen är ju inte helfordonsgodkänd. Att hastighetsmätaren inte visar helt rätt kommer de troligen aldrig upptäcka...

  • Like 1
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 1 month later...

En nordmann som bor i USA har tatt med seg en Volvo felt dit. Der har han kjøpt nye dekk, STA 9.00-16LT Superlug fra Specialty Tires of America. De er vel egentlig laga til Dodge WC + Power Wagon og tilsvarende, så de bør passe like bra på C300-serien som L3314-serien.

 

https://www.universaltire.com/900-16-sta-superlug.html

 

https://www.cokertire.com/sta-super-lug-8-ply-900-16.html

 

http://www.stausaonline.com/tires/sta-super-traxion/

 

post-6519-0-04344000-1438990529_thumb.jpg

 

post-6519-0-59861900-1438990564_thumb.jpg

 

post-6519-0-04960500-1438990606_thumb.jpg

Redigerad av kristaga
  • Like 2
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Vilket däck för grus och asfalt?

 

Det är enormt roligt att köra i skogen och det händer att jag gör det ibland. Tanken är att bilen ska bli en äventyrshusbil som tar mig till platser dit ingen annan husbil har varit. Mestadels kör jag på vanliga vägar och det händer att jag smiter in på någon traktorstig i skogen. Man får ju ändå inte köra fritt i terrängen. Vad är då ett bra däck som inte låter för mycket och har bra rullegenskaper. De gånger jag kör i skogen på någon offroad-träff kan jag alltid byta tillbaka till terrängdäcken. 

 

Helst vill jag gå upp i omkrets men samtidigt hålla mig innanför karossen. Anledningen är att motorn varvar så mycket på landsväg och jag vill inte få problem med polis och få en nedsmutsad bil. Däcken får gärna matcha bilens utseende i stort. Lågt buller, mjuk gång och lågt rullmotstånd är bra egenskaper.

  • Like 1
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Då har jag krängt på dom nya puckarna. Det blev silverstone MT 117 sport 285 75 16. Dom är monterade slanglöst på fälgarna, då det funkade bra med dom tidigare däcken. Köpte dom på bythjul, och dom kostade 12100 för 7st + frakt. Jämfört med dom tidigare silverstone Extreme så är dom här en dröm att köra på. Det som skapar lite oljud från dom är den bakvända monteringen på framaxeln. Iövrigt så är jag väldigt nöjd med både komforten och utseendet . Tyvärr så är den bilden jag har inte så bra.

post-8904-0-07826600-1443454495_thumb.jpg

post-8904-0-46914100-1443454526_thumb.jpg

  • Like 10
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

.... Det som skapar lite oljud från dom är den bakvända monteringen på framaxeln. Iövrigt så är jag väldigt nöjd med både komforten och utseendet . Tyvärr så är den bilden jag har inte så bra.

 

Nån strategisk teori till att de är bakvända ? ( eller var det misstag  :lol: )

 

Spana lite på grannens traktorer, och alla satt "rätt" både fram o bak, förr satt ju framhjulen bakofram av nån anledning?

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Det verkar finnas många teorier om varför dom monterades bakvänt på framaxeln. Dom flesta verkar redan vara avhandlade här på forumet. Själv gillar jag original utseendet, och det lilla däcksljudet som kommer med det är inget som jag stör mig på nu.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

"Det lilla däckljudet" :-) det är inte så litet i min bil.

Hade kronans original pildäck på när vi köpte bilen och dom var betydligt mer högljudda än dom här. Men det finns säkert tystare däck än dom jag köpt och har på nu, kan egentligen bara jämföra med pildäck, crosscountey och dom senast extreme däcken.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.

Laddar...
×
×
  • Skapa nytt...