Gå till innehåll

Vad har ni gjort idag då?


Fredrik L

Rekommendera Poster

Ja det ser bra ut. 

Vårbruket har startat, suttit och tryckt ner en jäkla massa höns skit på EKO markerna, 

I går vart det lite lugnt, tvättade ren Rapiden, som vi använt till att få ner gödningen i marken med, glömma att tvätta maskin efter gödnings körning gör jag inte om.

Eftermiddagen tillbringande hos en av hyresgästerna med rensband. Avlopp som krånglar, fixades hos Arbetsgivarens far, vilket avslutades med att vi tog lill Lördag redan kl 15 och provsmakade lite whisky sorter , Tur jag hade både gått dit och hade promenadavstånd hem.

 

I dag ledig halva dagen typ nu på förmidagen för att läkaren vill göra en rejäl koll av mej, och se hur jobbandet har påverkat en del saker.

 

Så fredag och helgen både ledig och barnfri, Så 3 dagar med skapligt väder betyder nu skall det skruvas. 

Lite panik känsla då jag tänkt mej ha en besiktigad och ok bil till 5 maj. 

Så det blir prio på 13on, att jag skall hinna byta både elssystem på LR samt fixa annat inför besiktningen, ja då lär jag anställa någon som antingen jobbar i stället för mej eller skruvar åt mej,

INTE troligt  :P

 

Så jag grejar mej på 13on och sätter prion på den nu. Har haft lite otur med LR så jag hoppas Murpy med anhang håller sej kvar vid de bilarna och inte lägger sej i skruvandet på 13on.

Sen måste jag väl för tusan få klar den innan det gått ett år sedan jag började plocka av hytten för lack, speciellt nu när jag har färg mm för att göra allt klart   ;)

 

Fridens Folks

  • Like 2
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ja mitt fina väder de utlovade tidigare i veckan. Det. regnar bort nu på morgonen , Men helgen är lång och det är tidigt än. typ strax efter 08 på morgonen.

Morgon trött dräng här på Älgsjö Gård.

Så en kontra order från mej själv passar bra. 

 

Kaffe och lite forums läsande, så i gång kl 09 och snickra lite så sista grannen blir av med hålet i golvet som vi haft seden februari eller något sådant. Har byggt igen de andra husen, och har bara ett kvar nu. 

Tar några timmar med framplockning av verktyg , göra jobbet och plocka i hop igen, så då har det förhoppningsvis slutat regnat och torkat upp lite.

Lika bra att tugga några timmar när det är regn så kan jag ta ledigt vid finväder sedan. "Inbillar jag mej i alla fall "  :P

Lagade pick uppen i går, de hade lyckats vrida sönder hela örona på kardanen bak vid bak axeln, 

Något skumt , känns som den är diffad så fort man lägger i 4x4, Tung styrd och backar man på asfalt och svänger fullt, Rycker tydligen kardanen, det blir för stora brytkrafter, En 06ans Nissan Narvana och de har inte löst det bättre. kan bero på att en ny kardan kostar 15 K, de måste väl få sälja reservdelar och ha jobb åt reparatörena. ;)  hittade en begagnad för 5 k ? frakt i stället. men nu slipper jag ta traktorn "lilla blå" när jag skall bära runt på verktyg och bräder mm

 

Sen har jag ju en hel del att göra inne i hytten så på med byggfläkt och börja byta panelerna och koppla in el som skall dras i hytten på 13on, Ja det funkar i snöstorm om det vore så. :)

Mattorna skall ju tvättas av även det funkar i regn. sen limma fast ny isolering på tunneln mm, ja med full fart på 2 kw bygg fläkt skall väl gå det med

Fredags mys ute i 13ons sjuktransport skåp med whisky och mellan öl paus i skåpet som stått med kupevärmaren på med timer och nu är torrt och skönt låter som en bra plan  B)

 

Har fixat så jag har WIFI vid bryggeriet nu så jag lätt kommer åt foton på elsystemet och annat från "molnet" om det behövs. Mitt vart lite svagt där, Storgårdens nät även det lite svagt, men huset emellan sitt WIFI är starkast av alla just vid bryggeriet. så jag loggar bara in på det. Fint med tillgång till varenda WIFI nät som finns här på gården, har tillgång till 5 st olika nät beroende på vart jag befinner mej på gårdens marker för tillfället, en fördel att jobba som allt i allo här  :D

 

Tillbringade går kvällen med att sitta och jämföra uppgifter på 3 st olika teleskop lastare. och vi har nu begärt in sista offerten på dem, så får vi se vilken vi kan få bäst pris på. Det lutar åt en JCB. TM 320S

JCB 320S.jpg

En hybrid mellan hjul lastare och teleskopare. Vi har en begränsning som är väldigt viktig, en max höjd på maskinen på 2,90 M annars kommer vi inte in i det nybyggda kyckling stallet och kan städa ur det emellan omgångarna

 

Det jäkliga är att vi måste byta alla redskap och sätta på nytt fäste på Casen för att få redskaps fästen som håller.

Men vad brukar man säga , det kostar att ligga på top. SMF fästena vi kör med nu blir för klena för denna maskin, vi kommer bryta sönder skopor mm om vi skall ens prova att köra med dem.

 

 

Trevlig Fredag och Fridens Folks  :wub:

 

  • Like 2
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Så har jag gjort ca 3 timmar. Hålet i grannens golv är tätt, nu är det bara att bygga nya skåp där och hos oss andra, då de rivit ut våra kökspannor och det är nu bara ett hål i väggen och en glugg där de stog. 

Får bygga egna skåp och måttbetsälla luckor till dem, 2 st större garderober, där de satt centralerna måste också fixas, hos mej har jag sådan tur att de inte rivit bort den gamla garderoben så jag har både vägg och dörren kvar.

 

Vi bytte batteri i en traktor i vintras, den var lite trött vis kall start. 

När jag plockat ur det kunde jag konstatera att det var lite med batteri syra i det, så jag har nu tigt till mej det.

Skall prova hälla i batterivatten och ladda upp det.

Får jag fart på batteriet så har jag ett kanon batteri till att ha som 12 v batteri bank i en tur bil.

20160408_113105.jpg

!76 Ah och "cranking" på 1300 A 

Borde räcka att driva en kyl några timmar

 

Så kaffe å macka sedan ut till 13on,

Japp jag lovar TGB bilder i kväll för ovanlighetens skull  ;)

20160408_113059.jpg

  • Like 2
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Gjort klart för att bege mig till skogen och hämta hem en vagn med ved. Får se hur det går om däcken på vagnen håller en gång till...... Sommarsulorna har jag fått på TGBn också så nu ser den genast lite roligare ut igen :)

Får se om det blir någon bild på turen imorgon :)

 

DSC_1097.jpg

  • Like 3
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Åhh Sov morgon är banne mej rejält underskattat :) 

 

Ja i dag har det inte blivit mycket TGB relaterat än i alla fall. ja en stor kasse med TGB  saker som skall ut igen Vinterns fotograferingar efter önskemål har nu blivit en ganska stor kasse med saker som skall ut till sina platser igen.

 

Batteriet som jag fyllt med batterisyra nu och laddat verkar hålla strömmen ok. 13,5 v när det stått utan laddaren ett dygn.Får se vad provbelastningen av det säger.

 

I dag kom vårkänslor och städning av hela huset kändes på sin plats då det är vädra väder, skura golv och köra snabeldrake, byta ca 200 av 250 Liter vatten hos sköldpaddorna samt göra ren båda pumpar mm tog någon timme det med.

 

Så en hög med gamla kartonger och annat som de lämnat då de rev ut pannan mm här skall lastas på vagn. så kan man plocka fram ute möblerna igen och ställa fram grillen. 

 

Att nyaste grannen som tydligen tror jag jobbar jämt var hit och hämtade mej, för att även han funderade över städning både ute och inne var lite störande.

Varför jag skall städa hos dem efter andra hantverkare begriper jag inte, ingen som var här hos mej och städade.

Tusan jag måste ju få kunna vara hemma och ute utan att någon från bygget eller grannarna jagar på mej om saker de tycker jag skall göra. helst i går. 

Det får det banne mej bli slut på. Skall börja sätta upp tid för det med, så får jag betalt för varje gång någon är här och vill ha mej till att kolla på något lite snabbt 

30 min betalt bara jag måste gå ut, och en halv timme extra för varje gång det går över 30 min om det så är 2 min det gäller, får nog snart stopp på det  :P

Så en timme kan jag nog sätta upp i dag utan dåligt samvete  ;)

 

Fridens folks. Nu är det handla och hämta dottern som står på tur. B)

  • Like 3
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Gäst sven pa landet

Fick ett "litet" ryck, och tog fram jordfräsen som stått stilla i nästan precis 15 år, mindes att den vart utlånad och kom tillbaks med något fel (som vanligt :angry: men vilket, minnet blir ju sämre ju äldre man blir), jodå inga problem att få igång den, drog ut den i förre detta trädgårdslandet, där det nu skall bli gräsmatta, och körde igång, "pang" jo, då kom jag på felet, remmarna var kass  :angry:. Mindes att jag bytt för en 20 årsedan, och det var ett helskotta att få tag på rätt dim redan då, maskinen har ju inte funnits på marknaden sedan slutet av 70 talet. (Och detta på en helg, när jag nu för äntligen fått tummarna ur!)

 

MEN räddaren i nöden : lådorna med : reservdelar 1 för fordons reperationer, som jag inte gav många hundralappar för, blev räddaren i nöden. Vad jag har plockat allt möjligt från dessa lådor, och där finns ännu mängder med ting att fynda. (men att där skulle finnas remmar, till en jordfräs trodde jag ej.) Kronan tänkte på den tiden! :wub:

 

(och ännu har jag en plomberad låda kvar, "i reserv". :D)

post-6449-0-16135400-1460291063_thumb.jpg

post-6449-0-59444400-1460291077_thumb.jpg

post-6449-0-04890500-1460291091_thumb.jpg

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Fick också ett ryck, tog Valpen och grävde upp syrénbuskar hos en kompis som bor några mil bort. Skön åktur i solen på småvägar i halländska skogarna, med kapelldörrar borttagna b18 motorn spinnande. Väl tillbaka fick jag guldstjärna och nu har sambon planterat syrénhäck och jag tänt grillen och tar en öl. Hej svejs!

  • Like 2
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

En hel söndag bortkastad.....börjar iaf må ok nu :blush:

Ska då aldrig mer dricka nått starkt...lovar o svär för evigt :excl:

 

Har vart liv här fredags natt,bilen stulen i Torsby och våldskörd i området häromkring :huh:

Verkar som våldsfärden slutade i diket nåra hundra meter härifrån med polis i hasorna

post-6465-0-27199400-1460311494_thumb.jpg

  • Like 5
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Nu har jag provat ordentligt att "jobba hemifrån". Suttit en månad i soffan med en dator i knät och en kaffemugg i handen...

 

Jag såg fram emot att få jobba en mer hemifrån men måste erkänna att det är väldigt långtråkigt.... enda fördelen är att man kan kila ut och pyssla lite med terrängbilen emellanåt för att bryta tristessen :)  

  • Like 5
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jaha, då har man skämt ut sig på skolan så pass att man aldrig kan visa sig där igen :(

 

Jag hade precis gått genom en dörr när jag mötte en snygg dam som var på väg att gå igenom samma som jag precis kom ut ur, självklart håller man väl upp dörren? 

Men då hade jag redan hunnit gått en meter eller så när dörren var på väg att gå igen, så jag slänger iväg ena benet blixtsnabbt (reflexer som en gammal katt) och staplar dit resten av kroppen för att hålla upp dörren.

Hon tackade så hjärtligt men hade nog svårt att hålla inne skrattet  :wacko:

 

Jag såg nog ut som en tjock stelopererad akrobat som fick ett epileptiskt anfall på dörren...

  • Like 8
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jaha, då har man skämt ut sig på skolan så pass att man aldrig kan visa sig där igen :(

 

Jag hade precis gått genom en dörr när jag mötte en snygg dam som var på väg att gå igenom samma som jag precis kom ut ur, självklart håller man väl upp dörren?

Men då hade jag redan hunnit gått en meter eller så när dörren var på väg att gå igen, så jag slänger iväg ena benet blixtsnabbt (reflexer som en gammal katt) och staplar dit resten av kroppen för att hålla upp dörren.

Hon tackade så hjärtligt men hade nog svårt att hålla inne skrattet :wacko:

 

Jag såg nog ut som en tjock stelopererad akrobat som fick ett epileptiskt anfall på dörren...

Haha...låt hemskt!Damen kommer nog alltid minnas dig som en riktig pajjas.

Kanske dags att byta galax eller iaf planet då?😊

  • Like 1
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Kunde ju inte låta bli och buda på räddningstjänstens bilar så hämtat hem 4x4 insatsbilen idag och tagit en titt på lite andra kul fordon amfibie 8 hjulningen ska säljas såg rätt kul ut, men funderar på merca jeepen där finns nog lite pengar att tjäna mercan hade hydralwinch i fronten samt bensindrivet pumpagregat  fräsch bil som rullat runt bara 3k mil fin i hytten och även utrustad med taklucka.

 

 Ett rät schyst alu flak till större bil fanns och lite verktygskåp i rostfritt samt ramper följde med.

 

lite vw pump aggregat skulle säljas kan tänka mig vw folket vill ha tag i helt nya gamla motorer.

 

Att köpa räddningsfordon kan vara knepigt, lögn att som privatperson få försäkring om ingen ny regning gjorts dvs att de tagits bort som utryckningsfordon i pappren,  så en regning krävs innan vanlig besiktning.  När jag ändå hade försäkringsbolagen på tråden så kollade jag upp om försäkringen ändrats på c202 och det hade den inte men om man ville åka bara trafik fick jag ett kanonpris på helåret för bra 264:-  även utryckningsbilen var billig på ett bolagen och mer än dubbla priset på ett annat försäkringspremerna är märkliga. :ogmy:

 

 

post-5279-0-27816700-1460664030_thumb.jpg

post-5279-0-78524400-1460664050_thumb.jpg

post-5279-0-45597300-1460664915_thumb.jpg

 

post-5279-0-76502000-1460664072_thumb.jpg

mitt fynd syns i bakgrunden och det är inte micran

  • Like 2
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Nu börjar det märkas att man går på nödkrafterna.

 

I går gjorde jag ett skit misstag, Resultatet riva av efter harven på så maskinen och byta i stort sätt allt på den

Körde så nära en brunnpå gärdet jag kunde, men så drar så maskinen lite snett, "det gör alla rapider" vilket resulterade i att jag var på väg att klippa brunnen, 

snabbt som ögat skulle jag slå stopp, så jag kunde hissa och backa. 

det vart bara det att jag slog o backen i stället och efter harven gick ner i jorden och knölades in under såmaskinen "rapiden" en halmeter tycker man inte skall göra så mycket men jag fick gå hem efter en annan traktor, och koppla i för att dra ut det värsta så jag kunde köra hem ekipaget.

Sedan börja skruva bort allt och ringa chefen så han kunde åka direkt till Väderstads fabrik och hämta nya delar. 

Runt kl 14 backade jag sönder kl 19 kunde han åka ner och fortsätta så, 

 

Det med att jobba tills man nästan stupar i säng eller soffan för det mesta en längre tid, fick sitt pris i går. Är glad att det inte vart personskador när man gör en sådan dunder tabbe.

 

Det ända positiva är att det sakta knackades in i än en gång i skallen på chefen, att nu är det nog dags att anställa en till som går heltid.

 

Han har fått börja som mej själv, gå med en kaffe termos mugg hela dagarna och slörpa ur, så de börjar gå på knäna själv nu.

Bara å hoppas det blir lite vinst på kycklingarna nu så han törs anställa.

 

I dag ledig med Jennifer hemma, så ta det lugnt samt åka på årlig tand kontroll med det lilla trollet står på schemat, Byta till sommardäck på bil, Ja eller Skodan då, och på släpvagnen,  så kan den sista snön få komma sen  :P

 

fridens folks  :)

  • Like 1
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.

Laddar...
×
×
  • Skapa nytt...