Gå till innehåll

Vad har ni gjort idag då?


Fredrik L

Rekommendera Poster

Avdragna bultar drabbar alla förr eller senare, har haft bilbyggen där man behövt lossa någon toppbult för att tidigare utförande har haft något fult fäste som satt under bulten och såklart rycker bult eller går en packning efter man haft loss någon bult,  

 

Stoppade  en gång i en FK sida v8 från en brandbil i min ford 32'a åkte på att rensa lite överflödiga fästen och såklart gick sen toppackningen och eftersom bilen ändå användes brändes någon ventil och brända ventiler på en sida gör ingen glad.

 

C202 indenor motor är egentligen perfekt i sin konstruktion där man kan riva hela motorn utan att behöva lossa toppen allt går att ta underifrån.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jag gav 4000SEK för den. Saknades spakar och löphjulen som ska sitta på ramen men det tror jag att jag har någonstans :rolleyes: I övrigt komplett med vändlåda, vajer, kardaner, balk och främre löphjul som sitter längst fram på ramen. Du borde få 5000 om du har komplett vinsch. Å andra sidan, om du ska sälja bilen till någon som ska ut på äventyr så kan vinsch vara bra.  Eller du kanske lagt dom planerna på hyllan?

Kraftutaget till fd 51 samt alla ventil får man nog något extra för,  som shoppingbil behövs knappt vinchen och som campingbil undviker man surhålen.

 

Säljplaner:  Velar har utländsk köpare som sett bilen på nätet tydligen har han försökt hitta mig i något år nu, svarat i kväll på ett mejl användningen skulle bli turer här i norden främst sverige norge.  Den som ville köpa bilen för tur overland från sverige till asien svarade jag inte. Något pris är inte satt men tyskarna vet ju själva vad de brukar säljas för. (dyrt)

 

Har inget behov av pengarna men det smärtar att se att den inte används och istället börjar sjangsera, snart dags för ny lack bubblor finns lite här och var så mer än 15 år klarade.

 

Vad som än händer så kommer nog lite andra små hobby jobb göras på den, tänkte plocka fram maskinen och kanske det blir ny omgång stolar fram,  urblekt blåjeanstyg matchade när det var blå gula fält på bilen men inte nu längre nu när övrig inredningen går i grått, hittat firma som verkar ha bra kraftig kvalite så det blir nog denna gång DENIM STONEWASH SVART 10 OZ , 

  • Like 1
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Grejjat lite i verkstadslokalen. Har saker att göra som aldrig blir gjorda men nu fick jag en "fridag" skulle kört minigrävare åt en kompis men det blev inställt så nu gör jag lite åt mig själv istället :)

 

50+cm tegelvägg högt upp och i kass vinkel, tog en liten paus halvvägs (efter ungefär 1h) rätt slut i armarna och ena axeln ;)

 

DSC_1452.jpg

 

Men det blir fint när det blir klart vitt vitt vitt :)

 

DSC_1466.jpg

 

Slangen räcker runt i hela verkstaden både som avgasutsug och svetsutsug

 

DSC_1463.jpg

 

Blivande fläkt rummet där fläkten ska upp nu framöver, ska sätta en slang sista biten mot fläkten så att den skärmar av ljud/vibrationer.

 

DSC_1468.jpg

  • Like 7
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Första delkursen på YKB idag!

 

Hjälper inte att man har kört tung lastbil sedan 70-talet, 35 timmar på skolbänken krävs annars är det färdigkört.

 

Idag har jag t ex lärt mig att rullmotståndet blir högre om det är för lite luft i däcken!  :rolleyes:

Visst är det skönt när dimmorna skingras och man känner att man går från klarhet till klarhet  :wub:

  • Like 2
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ja, det drällde av aha upplevelser!

 

T ex att släpet bromsar om duomatic kopplingen lossnar. Eller att om summern som varnar för lågt bromstryck surrar så beror det på att det är för lågt bromstryck och då bör man stanna och ta reda på varför!

 

Och allt detta till kompispriset 7.500kr + moms.

 

Kan knappt vänta till morgondagens lektioner!!

  • Like 7
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Men WF, betänk att när du e klar e du både kvalitetssäkrad å staushöjd för hela 5 år framåt! Samt att du hållt en utbildnings-konsult från fattigdomen ett tag till.;)

Ja det får väl bli min tröst. Just nu pratar de om kundfokus.

 

Fattigdomen är nog långt bort här. 24 på kursen x 7.500kr = 180.000kr på 5 dagar. Inte så pjåkigt...

  • Like 1
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Länge sedan jag skrev nåt vettigt.

Men.

Ikväll är kvällen med stort K☺.

Min kompis Emil.. ska köpa en annans 13-bil med flak här på Södertörn (som förövrigt kommer stanna i offroadvärlden men med nytt objekt).

Det ska bli kul att hämta bilen ikväll och se över den.. och släpa med han ut i offroadskogarna framöver.☺

  • Like 5
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Jagar just nu en liten extra bostad/rum  i Jönköpings området, bara massa tråkig telefontid, skulle hellre plocka eller fixa med något roligare men, för att dotterns studier ska bli färdiga är ett måste boende på orten.    Har någon ett tips kanske.

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Undrar om pumpen är påställd på den ena av dom tre 2.5 tdi maskiner jag köpt nu på slutet.... :)

Den jag kör med nästan varje dag lämnar ingen eller väldigt lite rök efter sig.

Men den jag började med att fixa i ordning nu senaste dagarna den ser ut att kunna visa att det är en diesel :)

 

En liten gasning bara :)

 

DSC_1481.jpg

 

DSC_1480.jpg

  • Like 6
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Har du inte funderat på att ansöka om tidigare pension?  Finns många fördelar med det. Speciellt om man har både barn och många fordon att ta hand om.

Jag har ju satt min pension vilande min dumma fan. 

Men har till sommaren på mej att ta tillbaka den om jag inte klara jobbet. och i dag när jag nästan inte kan gå moch min dotter på typ 5 år måste fixa fruckost , plocka fram kläder ja gör allt själv så jag bara kan halta ut till bilen för att köra henne till dagis, så funderar man varför jag gjorde det, en vinst på ca 1500 kr i månaden samt att få lite fördelar med att låna maskiner och lokaler var det som lockade. lokaler blir det dåligt med och maskiner lånar jag några gånger om året.

de 1500 kronerna har fogden börjat ta, 

Så vad tusan jag jobbar för vet jag nästan inte längre.

 

Ja larmet ja. jo de kan stänga av sms funktionen på sina telefoner så om det börjar härja så lägger hon sin i ett annat rum och han märker inte då numret är spärrat, det ser han först när han vaknar. det är bara jag som får larmen tydligen. Ja någon måste ju göra åtgärd på natten och det är inte mitt jobb, så varför jag ens är inkopplad vet jag ej, kanske tillhör mitt jobb ????

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Fick hem en mycket intressant stycke läsning med posten idag! :)

post-5958-0-58616800-1475511979_thumb.jpg

Mycket historia och en massa bilder på prototyper mm, bla är surjamt:s bv med

 

Tack för boktipset Dexxas! :)

 

 

 

*****

 

Annars köpte jag lite blandfärs idag:

post-5958-0-69010500-1475511985_thumb.jpg

Visst fasen står det "Huvva" ?  :P

  • Like 6
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Nej bara lagt den på youtube, intressenter finns redan men känslorna är lite blandade gällande försäljning. Finns ju vissa fördelar med dessa gamla bilar man slipper laga med dator, och någon båtdragare behöver vi ha, så en fundering låta c202 stå kvar som drag och extra bil, sälja av branbilshyndan och micran,  köpa en modernare nyare småbil som går in i garaget och kan flytta ungarna till skolan. Branbilshyndan är en toppen bil men lite väl dyr i skatt, dyrare i bränsle än c202 men försäkring är märkligt nog rätt billig.  Nu är c202 ställd på plats för vinter och kan hämtas ut sista april, så vad som än händer får det bli till våren.

  • Like 4
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.

Laddar...
×
×
  • Skapa nytt...