Gå till innehåll

Vad har ni gjort idag då?


Fredrik L

Rekommendera Poster

Grannen hjälpte mig lyfta in soffan i hytten igen ikväll och agerade "tyngd" för att hålla den på plats medan jag punktade skruvöronen. Blev en liten whiskeypinne som för-fest :) Inte varje onsdag jag inmundigar alkohol oavsett mängd och det syns på flaskan, har haft den ett år och ytan har inte gått ner mer än ett par centimeter.

 

Så nu är nästa steg skruva av bakre delen av hytten och dra in takdel ocv golvdel i garaget. Det blir en del pill med det eftersom karosserikittet lär hålla grepp om grejerna så länge det går.

  • Like 1
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Gäst sven pa landet

Jepp, nu har jag "bara" 1, 903 och 1, 9033, kvar, och dessa kommer troligen också att "gå" till våren, (när inte "kroppen", klarar av att komma under eller i bilarna!(och när man nästan behöver hjälp på "muggen" för att resa sig) varför skall de då stå och samla damm, till arvingarnas "fasa".!!)

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

har ju haft lite jobb under i bakänden och då bättrat på boody kletet när stänkskydden var borta.

Och använt högtrycken.....

 

JDW har gått dåligt för att nu inte starta alls.

Även lite bensin, men hällde i 10l reservdunken som det ändå är dags o omsätta

Fick köra ett dygn CTEK då ampereoljan sinat, men det hjälpte inte...

 

Så isär o pumpa ur ett glas ur bensinslangen, o inte kom det bensin utan ganska utspätt.....

Tröttnade på att pumpa med "utombordarpumpen", men det förslog dåligt så upp med hi-jacken för att få fall o ur med pluggen*. Nu verkar det som om det bara finns bensin i dunken det mesta hamnade i., men den får väl stå nåt dygn så man ser om det skiktar sig.

 

Isär med alla slangar o tömt, naturligtvis parkerad strax framför trappen åxå...

 

 

vet inte om jag lyckats spruta in vid övergången tankarmatur-slang (mindre troligt då det borde inträffa oftare) eller tvättat tankarmaturen i dålig vinkel => Vart får man tag i packning till tanklocket? (Nån här bytte till låsbart FL7(?) nångång vill jag minnas???

 

*) Ja när man för 3:e gången hade fel nyckel tog jag skiftnyckeln, och det är ju speciell anläggningsvinkel på tankpluggen, å vissa besvärjelser vart det  :angry:  :angry:  :angry:

  • Like 2
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Haft trasiga veckan. Ebbas (5 år gammal) glasögon paj. Check

Läckage i bakaxeln vid packboxen. Check

Tappat mobilen i hisschaktet. Check.

Vattenpumpen i källaren gick litet för länge för att vara hälsosamt. Check.

Stänga av vattenpumpen => slangen small och 20 liter vatten rann ut i källaren. Check

 

Fast nu är packbox bytt och Ebba fått nya glasögon. Bara resten kvar men det ordnar sig förhoppningsvis under dagen. 

 

Ha en skön helg!

  • Like 5
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Körde ut den sista såmaskinen med höstvete på Tordags. Panik som vanligt gick tom på sista draget och Liten skulle hämtas innan 20 min gått. chefen kom ner med en skopa och tömde i och jag kom bara 10 min för sent och hämtade Liten.

Skönt som tusan att panik säsongen är över.

Nu skulle det bli lugtnare.

Jomen visst. jag hade tydligen lovat att hämta en badtunna åt han, i Bollnäs, bara 51 mil enkel. Studiedag på dagis så liten fick fälja med.

vi startade kl 08 med att häm,ta en vagn i Vadstena och körde sedam mot Örebro och vidare Borlänge Falun, sedan ut i skogen mot Alfta.

Nostalgi på hög nivå, där i finnskogarna har jag tillbringar många fiske veckor. en tripp varade över 3 veckor, och jag blev nästan anmäld försvunnen av dåvarande hyrsevärd.

Men vad skönt att se skogen och vidderna

2015-10-02 14.35.19.jpg

 

Min Arbetsgivare är banne mej mer tidsoptimist än mej. han trodde vi skulle vara framme kl 12 :/

för det sa google maps.

Google maps visste inte att jag hade släp och en liten unge med mej. så 15.20 gled vi ut från plan i bollnäs´lastade och på rull hem. Ok det blir sent och då kunde jag ta E4an ner. i med farthållaren och åka bara.

Gjorde ett stopp i Gävle och handla present till kusinen som fyller år 10/06 fick lite ficka hos Broder och sedan i väg. Satt och halv sov och körde nästan soppa torsk, så jag fick köra av och tanka typ 5 mil från macken hemma jag tänkt mej till. Borde ju ha reagerat när en gul lampa med bensintank symbolen tändes, men det var knappt jag såg det.

Nåja då det var en present till hans fru, gömdes släp och tunnan i torken 00.30. sedan hem å trycka ögat i kudden. Liten skulle sova Lääääänge sa hon,

06 45 var det dags att kliva upp och förflytta sej till soffan, då skulle hon ha upp mej.

 

Nu med lite kaffe och den torra granveden knastrande i kökspannan, börjar jag vakna till lite.

Får se vad dagen ger, men jag måste lämna tillbaka släpet jag lånat, och kolla till båten som jag inte varit vid sedan mitten av augusti. den skall upp så fort som möjligt.

Så måste jag ut och klämma lite på 13on , samt se om allt jag lackat och sedan blev kvar på golvet, är räddningsbart eller om det är till att lacka om, då det nu har hamnat massor med saker ovan på och jag snubblat över delarna i över en månad.

 

Fridens folks, och passa på å njut av solen om den lyser hos er som den gör här :)

 

EDIT: Vilken Unge jag har över 100 mil med släp efter på en dag 08 -00.20 nästan hela tiden i bilen. Inte ett klagomål på hela resan.

  • Like 5
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Frukost avklarad, klar för dagens utflykt till museet i Delary. Har precis fått ta över andra halvan också av logen där mina bilar står, så nu har jag plats för TL12'an och 939 Viking som Borre och Mats på museet har varit bussiga och huserat åt mig. 939'an får komma inomhus nu, är nog i grevens tid. Återkommer med bild om några timmar.

  • Like 1
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Suttit och ringt och mailat till halva Challenge gänget.

Så nu är vi anmälda med bil och eget start nr, Som jag ej fått än dock,

vi skall köra under namnet Accident 13 i Borås :)

 

Gjorde service på Fordson i går och bökade samt plockade lite i bryggeriet. kunde konstatera att det jag lagt på golvet och lackerat faktiskt var ok och inte behöver mer färg, och nu är upp plockat å undanlagt tills montering.

Skall ta en tur till båten och se om den fortfarande flyter, samt boka tid för upptagnig.

Känns som det är läge att sälja den då jag inte hunnit segla en ända gång sedan mitten av Augusti. men det får bli till våren då det är mer sug efter segelbåtar, annars får jag börja hyra ut den.

Sedan lämna över liten till xet så har jag en vecka utan den lilla gobiten, men då kan jag greja med 13on på kvällarna och de dagar jag tänker vägra jobba :)

 

Fridens folks

  • Like 3
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Vinterplacerat bilen idag, ett riktigt bra ställe som är tempererat, på förra stället upptäckte jag vid en städning av lokalen att man hade en pall med grovsalt och det ihop med fukten och nästan minusgrader gjorde att allt där rostade, pallen hade stått där lite dold de senaste år när min bil och båt stått bredvid :(.  Men den lokalen är numera såld och där renoveras nu en tanks.  

Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Kämpar med elsystemet på13 helkarossen jag köpte, inte lätt att ta över efter någon annan.

Köpte bilen för att tjäna ett par tusenlappar men jag skulle köpt mer aktier i kopparbers istället :) mindre jobb och mer avkastning på investeringen.

Men det är ju oxå kul att få en bil vägarna igen :)

  • Like 1
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hemma igen! Bilarna inställda i sitt "nya hem" och maskintransporten återlämnad. Har som målsättning att alltid lämna tillbaks lånade grejer i lite bättre skick, så det blev en sväng till verkstan och reparation av breddskyltar på trailern som en oförsiktig truckförare manglade i veckan. Lättare att få låna igen då...  ;)

 

2015-10-04 12.15.22.jpg

 

2015-10-04 12.15.36.jpg

 

2015-10-04 12.15.49.jpg

  • Like 7
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Hade möjlighet idag att hänga med Kungl Svea livgarde Fältpiparkår/trumkår, när dom hade en spelning för avslutad Hemvärnsövning med medaljutdelning. Dom såg hyggligt undrande i vakten när 13 bilen rullade in med civila plåtar. Fanns mycket på den fordons plattan som man skulle kunna använda.

  • Like 2
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Något alla motornördar måste läsa.

 

När det började dagas låg jag fortfarande och läste Herkules, Fanns ju hur mycket som helst på sidan både fakta och teorier uträkningar och historien hur delar åkte och hämtades för att bygga drömbilen 

 

citat från bilderna på kaross/chassi sidan http://www.sweet16.se/?page_id=756 "Efter att ha tittat in i ett antal 30-talsbilar, har jag börjat snegla på min skinngrupp av Italienskt oxblodsfägat skinn. Den hamnar nog i modifierad form i mitt bygge…"  â€¦har jag nu skrotat ner den italienska skinngruppen… "Det har känts konstigt att omdisponera hårdvaran på detta sätt… Och i vardagsrummet får man sitta på golvet… *smile*"

 

 

Teknik tråden http://www.sweet16.se/?page_id=505  är ju något alla motornördar måste läsa här reder han ut alla gamla verdertagna begrepp och omkullkastar teorier, mycket fängslande läsning.  Sidan rekommenderas starkt.  http://www.sweet16.se/

  • Like 3
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Idag inhandlades en 24 volts cetek-laddare efter att jag såg beckers eminenta annonstips igår:

http://www.terrangbil.net/forum/index.php?/topic/8319-övriga-annonstips/?p=140546

Trots att jag är student lär jag nog inte ramla över en billigare 24v-underhållsladdare framöver.

 

Annars försökte jag kopiera profilen på bandvagnens frontbåge (bifogade bilder)

För att skannas in och längre fram ta ut radien i datorn.

 

@eile, farlig läsning det där också. Höll på att inte kunna hejda mig när jag väl började, får hejda mig tills tåget imorrn. :)

post-5958-0-11158300-1444062237_thumb.jpg

post-5958-0-78947500-1444062248_thumb.jpg

  • Like 3
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Kör dagens ramsa då.

1. skulle ta mej till Vadstena för att hämta en släpvagn jag inskaffat. Bara byta hjullager så var den ok.

ja det gick ju skapligt, jag fick enkelt bort de gamla lagrena då de tappat hjulet när lagrena gick på den, där av billig för mej.

Inga konstigheter typ 480 kr på moconomen för 2 lager och en tätning, De tog fram det på reg nr.

Men det saknades en fjäder till bromsarna. så en sådan fick jag böja och korta ner från något som låg efter en gammal bubbla som jag lyckades rota fram. Ja så var det bara att kläma på de nya lagrena. allt såg bra ut skulle vara klar runt 12. men så var yttre lagret fel.

Nu dök ägaren till vagnen upp och ville att jag skulle vara med och starta upp deras fordson innan jag åkte, de hade bytt matar pump, samt både bränsle och oljefilter på den.

det började med att det rann diesel från filterhållaren, så av med den och räta till, skruva fast igen, kolla alla kopplingar, ja nu såg det ok ut, drog eld på den, och det sprutade motor olja vit olje filtret. fanskapet gick inte att stänga av på stoppen, tratorn stog med skopan 2 decimeter från en bil. Så att strypa den med växel och broms var lite äventyrligt men det gick.

Nåja några säckar sågspån senare så kom jag under och kunde lossa på filter hållaren, rätta till även den och dra åt. fylla på med 5 liter olja, så det syntes lite på stickan i alla fall.

Så öppna spridarpumpen och lossa på det som fastnat inne i pumpen som gjorde att stoppen inte fungerade.

prova igen, och nu funkade allt som det skulle. nu var inte klockan runt 12 längre.

 

i väg till motala och köpa batterierna som det var sista dagen de hade priset jag fått på. så jäklas deras dator och därmed kassan och jag kunde varken öppna konto eller få kvitto. Lämnade han och sa jag skulle återkomma innan de stängde och se om datorn funkade då.

Åkte till meconomen igen , bråkade lite och fick rätt lager, men det som var fel, ville de inte ta tillbaka i den butiken utan då måste jag åka med det där jag köpt det typ 2,5 mil bort :(

Ok så äta lite och tillbaka till batteriförsäljaren. men nä han fick ingen kontakt med nätet, och lovade att jag skulle få samma pris om jag kom nästa vecka en dag då just han jobbade.

Nu vara jag lite trött, så jag sa men stäng av datorn och starta om den. det gjorde han och vipps så kunde jag då få kvitto i alla fall.

Så jag kom då hem med dessa

2015-10-08 18.39.35.jpg

Ja nu med rätt lager i handen så var det bara att åka tillbaka till vagnen.

väl där blev jag inblandad i uppstart av en båtmotor som trilskades åt någon jag inte hade en aning om vem det var.

Sedan kunde jag få på mitt lager. skruva fast hjulet. räta upp skärmen som blivit lite böjd då hjulet trillat av.

kollade lysena och blinkersen gick åt fel håll, så rök säkringen till bromsljusen varje gång jag tryckte på bromsen. Fram med multimetern och börja härja med kablarna. allt såg ok ut och när jag satte tillbaka så ja då var det inget fel längre :/

så till slut kom jag hem med denna som har ett 3 meters lång flak.

2015-10-08 19.27.32.jpg

2015-10-08 14.27.54.jpg

Besiktigad ett år till, så jag kanske får byta lager på det andra hjulet och se över bromsarna lite.

Nåja lite kaffe nu så får jag se om jag orkar ut till bryggeriet sedan.

det blev Lite senare hem än jag tänkt mej då jag åkte.

 

fridens folks :)

  • Like 7
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Ja jag han bara skriva klart detta så ringde min bror.

Jag har tjatat på han att han skall sälja sin Jeep grande Cherokee limitet edition. en 98a med stora motorn och massa lullul i.

Servad hos Jeep så länge han ägt den, påkostad säkert över 200000 på verkstad , renoverade axlar renoverade lådor, renoverad motor, med nya toppar. ny generator, ny startmotor nya däck sommar och vinter. nytt batteri, ganska nyligen lackerad då han fick is ras på framrutan och huven så de är med bytt.

 

Och han skall "bara" ha 16 k för den skattad och besiktigad om jag köper den inom en månad.

Nu blev det nästan lite panik här. jag vill ju nha biljäkeln, men måste sälja något, kan ju inte ha 5 bilar som är mina här på gården + att jag är på väg att köra hem en skoda octavia som jag köpt för mindre än skrotvärdet, och det inte är några större fel på.

 

Pust. jag skall se om någon nappar på pajerosarna för några tusen så ror jag i land det, annars åker banne mej passaten, så kan jag avyttra de andra i lugn och ro.

Mer livat på landet :)

  • Like 7
Länk till kommentar
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara i detta ämne...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.

Laddar...
×
×
  • Skapa nytt...